Bedrijfsbezoek 'vermarkten van natuurinclusieve landbouw'

Begin

10-09-2020 om 13:30

Einde

10-09-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Boerderij Den Elshorst in Baarschot

Neem ook deel aan de excursie over het vermarkten van natuurinclusieve landbouw. Het Netwerk Goed Boeren nodigt u van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken.

Bedrijfsbezoek ‘vermarkten van natuurinclusieve landbouw’

Ben Bruurs van boerderij ‘Den Elshorst’ is een innovatieve boer die sinds 2015 weidevarkens houdt; 60 zeugen en 500 vleesvarkens. Hij heeft ervaren dat door goed te kijken naar wat de consument vraagt het mogelijk is om via korte keten afzet een goede meerprijs te krijgen voor het vlees. Deze manier van varkens houden heeft ook geleid tot verbreding van het bedrijf met o.a. natuurbeheer en recreatie. Tijdens dit bedrijfsbezoek laat hij zijn bedrijf zien en zal hij vertellen hoe het systeem van natuurinclusieve landbouw hier de basis vormt voor nieuwe inkomstenbronnen die elkaar versterken.

 

Wanneer?

10 september van 13:30-16:00. Inloop met koffie/thee vanaf 13:15.

 

Waar?

Boerderij 'Den Elshorst', Esbeeksedijk 4, 5087 TG, Baarschot.

 

Voor wie?

Collega-boeren en bedrijfsopvolgers met interesse in natuurinclusieve landbouw en duurzame teeltmethodes. Evenals docenten van agrarische opleidingen.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@goedboeren.nl, graag onder vermelding van uw naam, aantal deelnemers en soort bedrijf. De deelname is gratis.

 

Meer informatie

Neem goede schoenen of laarzen mee (geen bedrijfskleding). Vervoer is op eigen gelegenheid. Kijk voor meer informatie over verwaarding en verbreding op:

 

Gezondheidsmaatregelen

We volgen de regels van het RIVM. Blijft thuis als u of uw huisgenoten ziekteverschijnselen vertonen. Verder vragen we u om 1,5 meter afstand te houden en geen handen te schudden. Vanwege deze maatregelen zal er dit keer ook geen afsluitende borrel zijn.

Netwerk Goed Boeren

Het netwerk Goed Boeren bestaat uit 10 innoverende bedrijven in de agrarische sector die samen werken aan de hoognodige vernieuwing en verduurzaming van de sector. Dit doen zij door nieuwe stappen te zetten in hun eigen bedrijf en door collega-boeren die een omslag willen maken in hun bedrijfsvoering te ondersteunen. Daarnaast adviseert het netwerk overheden over de vernieuwing van de sector. Zo draagt het netwerk bij aan de gewenste transitie richting een maatschappelijk verantwoorde en duurzame agrarische sector. Het netwerk wordt ondersteund door FoodUp Brabant en de Brabantse Milieufederatie.

Graag tot ziens op 10 september tijdens het bedrijfsbezoek. 
Voor vragen kunt u contact opnemen via info@goedboeren.nl of 06- 57841676.

Cookie-instellingen