Studiebijeenkomst verdienmodellen agroforestry

Begin

01-12-2020 om 14:00

Einde

01-12-2020 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

online

Tevens slotbijeenkomst tweede fase Agroforestry Netwerk Brabant

Het Agroforestry Netwerk Brabant is een netwerk van 100 boeren waarvan de helft een vorm van agroforestry in praktijk brengt. Om boeren te helpen bij hun planvorming zijn in de tweede fase tien bedrijfsplannen opgesteld:

  • beplantingsplan
  • economische uitwerking
  • motivatie 

Tijdens deze bijeenkomst die georganiseerd wordt samen met Farmlife worden een aantal verdienmodellen gepresenteerd.

Programma

14.00 uur  Opening door Piet Rombouts. Projectleider van het Agroforestry Netwerk Brabant.

14.10 uur  Verdienmodellen in breder perspectief. Presentatie Nicole Lemlijn. Zij heeft als bedrijfskundige de bedrijfsplannen opgesteld. Wat waren ervaringen en welke kennis is opgedaan?

14.35 uur  Economische analyse en perspectief van agroforestry in Belgie. Presentatie van Erwin Wauters met expertise centrum Landbouw en Klimaat van t ILVO uit Vlaanderen (partner Farmlife).

14.50 uur  Verdienmodel in hazelnoten. Presentatie factsheet zoals die is opgesteld door Universiteit Wageningen door Maureen Schoutsen projectleider PPS Agroforesrty

15.00 uur  Jan Creemers van de Hanne Hoeve uit Westerhoven. Zij hebben een notenolie perserij opgezet en zijn, samen met andere boeren, bezig met het opzetten van een collegiale keten voor de afzet van agroforestry producten

15.10 uur  Ruimte voor vragen aan inleiders en delen van ervaringen

15.30 uur  Afsluiting door Piet Rombouts

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor iedereen.  Je kunt je opgeven via Piet@RomboutsAgroEco.nl. Een of twee dagen voor de bijeenkomst ontvang je een link om deel te nemen met verdere instructies en een uitgewerkt programma. (Heb je je eerder al opgegeven, dan hoeft dat niet nog eens.)

 

Cookie-instellingen