Online kennismaking Hereboeren West-Brabant

Begin

08-04-2021 om 20:00

Einde

08-04-2021 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Noord-Brabant Herenboerenland? In het midden en oosten van onze provincie zijn inderdaad al heel wat Herenboerderijen en initiatieven. Hoe mooi zou het zijn als ook in het westen van de provincie een initiatief komt. Kom op 8 april om 20.00 uur online kennismaken.

Wat is een Herenboerderij?

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf: een Herenboerderij. Hun coöperatie heeft een boer in dienst die verantwoordelijk is voor de productie van voedsel en het beheer van het land. De tweehonderd huishoudens, goed voor ongeveer vijfhonderd monden, delen met elkaar de kosten en alle opbrengsten. 

Behalve aardappelen, groenten, fruit, kruiden en vlees van eigen land, oogsten de Herenboeren ook een gezondere bodem, meer biodiversiteit, nieuwe vrienden en veel gemeenschapszin. Zo ontplooien ze activiteiten voor kinderen, wisselen ze recepten uit, helpen op het land of verzorgen rondleidingen.  

Nederland telt inmiddels 8 Herenboerderijen, waarvan 4 in Brabant en minstens 20 initiatieven in oprichting. FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) is partner van Herenboeren en helpt Herenboeren Brabant mee opschalen.


West-Brabant

Zo’n 30 huishoudens uit de regio West-Brabant zien het wel zitten, zo’n coöperatieve boerderij. Dit signaal is voor Herenboeren voldoende reden om in een online meeting op donderdag 8 april vanaf 20 uur te verkennen of er ook een kartrekkersgroep kan ontstaan.

We doen dan onder meer uit de doeken wat een coöperatieve Herenboerderij is, maar vooral ook welke stappen je moet doorlopen om te komen tot zo’n project. Ook vertellen we hoe Herenboeren Nederland lokale kartrekkers ondersteunt bij het werven van geïnteresseerden en het vinden van grond of een boer.

Online kennismaking

Geïnteresseerden voor de online kennismaking op donderdag 8 april om 20.00 uur kunnen zich hier aanmelden. Meer informatie over de voortgang van het initiatief, vind je op de Herenboeren in West-Brabant projectpagina.

Cookie-instellingen