Digitale kennissessie Natuurinclusieve landbouw in de praktijk

Begin

05-07-2021 om 14:00

Einde

05-07-2021 om 15:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

HAS Hogeschool en Provincie Noord-Brabant organiseren een digitale kennissessie over Natuurinclusieve landbouw, op maandag 5 juli van 14.00 tot 15.45u. Verschillende praktijkvoorbeelden staan centraal. Meld je nu aan!

De kennissessie richt zich op kennisontwikkeling en kennisdeling op het gebied van Natuurinclusieve Landbouw, waarbij verschillende voorbeelden uit de praktijk centraal staan. Aan de hand van verschillende experts en Brabantse inspiratiebedrijven krijg je antwoord op vragen als: “Wat is Natuurinclusieve Landbouw in de praktijk?”, “Wat zijn de mogelijkheden?”, “Hoe kun je slim en effectief samenwerken?” en “Wat is het verdienmodel van Natuurinclusieve Landbouw?”. 

Programma

 • 14.00 uur  Welkom door dagvoorzitter Daan Groot, lector Innovatief Ondernemen met Natuur en Elies Lemkes, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur, Provincie Noord-Brabant
 • 14.15 uur  Wat is Natuurinclusieve Landbouw? - een bijdrage van dr. Anne van Doorn, projectleider en coördinator natuurinclusieve landbouw Wageningen Environmental Research
 • 14.30 uur  Inspiratie uit de praktijk – We nemen een kijkje op het bedrijf van twee inspirerende natuurinclusieve boeren en gaan met ze in gesprek
 • 15.00 uur  Opbrengsten onderzoek naar Natuurinclusieve landbouw aan de HAS Hogeschool – twee studententeams presenteren hun resultaten:
  • Gebiedsgerichte aanpak voor natuurinclusieve landbouw, met praktijkvoorbeelden uit De Hilver en het Land van Heusden en Altena
  • De mogelijkheden voor het verdienmodel van Natuurinclusieve Landbouw
 • 15.20 uur  Cursus Natuurinclusief ondernemen – Cursusleider Erwin Bouwmans vertelt wat de cursus Natuurinclusief ondernemen kan betekenen voor agrarische ondernemers en van een deelnemer horen we wat deze cursus haar heeft gebracht.
 • 15.35 uur  Highlights onderzoek naar Voedselbossen en Klimaatrobuuste Landbouw
 • 15.45 uur  Afsluiting

Deze middag wordt georganiseerd door het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur van HAS Hogeschool wat zich al ruim vier jaar richt op onderzoek en kennisontwikkeling rondom Natuurinclusieve Landbouw. Lector Daan Groot leidt je door een gevarieerd programma waarbij naast praktijkvoorbeelden ook de laatste inzichten vanuit het onderzoek binnen HAS Hogeschool worden gedeeld. Afstudeerprojecten van verschillende studententeams komen kort aan bod. 

Deelname

De kennissessie vindt online plaats op maandag 5 juli vanaf 14:00 uur. 
Meld je nu aan via de website van de HAS. Deelname is gratis.

Aanmelden digitale kennissessie 

Of klik maandagmiddag 5 juli tussen 13.45 uur en 15.45 uur op onderstaande button voor 

Directe deelname via Teams

 

Verdiepende sessies

Later deze week zijn er ook verdiepende sessies waarin de verschillende studententeams in afzonderlijke presentaties dieper ingaan op hun resultaten. Deze worden tijdens het webinar toegelicht. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. De links voor deelname aan de verdiepende sessies: 

Dinsdag 6 juli: 10.00 - 11.30 Verdienmodellen voor Natuurinclusieve Landbouw
https://bit.ly/Verdienmodellen6juli

Dinsdag 6 juli: 15.00 - 16.30 Gebiedsgerichte aanpak Natuurinclusieve Landbouw
https://bit.ly/Gebied6juli

Woensdag 7 juli: 15.00 - 17.00 Landbouw in Klimaatrobuuste Landschappen
https://bit.ly/klimaat7juli2021

Donderdag 8 juli: 08.30 - 10.00 Ecosysteemdiensten van Voedselbossen
https://bit.ly/eco8juli
 

 

Cookie-instellingen