Webinar Venture Talks #3 - Kansen in de voedselketen

Begin

17-06-2021 om 16:00

Einde

17-06-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

VENTURE TALKS is een nieuw Bosch’ webinarconcept over planeet positief ondernemen. In deze derde editie duiken we in de wereld van ondernemen met duurzaam voedsel. Hoe doe je dat succesvol? Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe is dat voor de stad Den Bosch? Dit en meer verkennen we met Jeanne van Ittersum, medeoprichter van Trash’ure Taarten, Veerle Slegers transitie-adviseur bij FoodUp Brabant, Ivar van Dorst student aan de HAS Hogeschool en eigenaar van Ekoto.

Onder leiding van presentator Rudy van Beurden delen zij tijdens de livestream vanuit de Avans Studio hun ervaringen en gaan ze met elkaar en het online publiek in gesprek. Je hoort niet alleen inspirerende praktijkverhalen van twee succesvolle duurzame ondernemers, maar krijgt ook een indruk van de kansen en uitdagingen van Den Bosch op het gebied de groen en leefbare stad.

Aanmelden

Voor wie

VENTURE TALKS is er voor alle studenten en ondernemers in de regio en inwoners van Den Bosch met een interesse in planeet positief, of duurzaam, ondernemen.

De sprekers

Jeanne van Ittersum is medeoprichter van Trash’ure Taarten en fanatiek voorstander van duurzame oplossingen in onze samenleving. “Groen is doen. Bij Trash’ure Taarten zijn we klaar met dat gepraat en vooral klaar om wat te doen. Bij ons kun je taarten bestellen die gemaakt zijn van heerlijke pure ingrediënten, die anders worden weggegooid. Wereldwijd gooien we meer dan 30% van ons eten weg. Met onze taarten, maken wij ons sterk tegen voedselverspilling.”

Veerle Slegers heeft een achtergrond in het beroepsonderwijs en de politiek en werkt als transitie-adviseur aan duurzaamheidsvraagstukken, onder andere bij FoodUp van de provincie Brabant. FoodUp werkt aan een robuust voedselsysteem waarin gezond, eerlijk en lekker voedsel centraal staat. Voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving én een eerlijke prijs oplevert voor de primaire producent. Met de volgende speerpunten: Het verbinden van boeren en burgers, nieuwe verdienmodellen en het betrekken van onderwijs en jongeren.

Ivar van Dorst is student International Food & Agri Business aan de HAS en eigenaar van Ekoto. “Wanneer je in de supermarkt iets koopt heb je geen idee wie het product geproduceerd heeft en welke praktijken je hiermee financiert. Voortvloeiend uit dit 'probleem' is Ekoto de wereld in geroepen. Ekoto biedt producten aan die op duurzame wijze zijn geproduceerd, met een transparant en helder verhaal.”

VENTURE TALKS inspireert, informeert en brengt studenten, ondernemers en inwoners van Den Bosch met elkaar in contact. Zodat er weer nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan die de stad Den Bosch nóg leefbaarder, mooier, groener en gezonder maken. 

Dit Webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Avans, HAS, Duurzaam 's-Hertogenbosch, de Portobello Club, Klimaatplein, City Boost en FoodUp Brabant.

Meer informatie en aanmelden.

 

Cookie-instellingen