Start Cursus natuurinclusief ondernemen voor boer en tuinder

Begin

05-11-2021 om 10:00

Einde

05-11-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ben jij boer of tuinder in Brabant en speel je met het idee om ‘door te schakelen’ naar een meer natuur-inclusieve bedrijfsvoering? Of je wil een reeds bestaand initiatief succesvol verder brengen, maar zoek je nog naar welke vorm voor jou het beste werkt? Neem dan deel aan de cursus Natuur-inclusief Ondernemen van HAS Hogeschool, geïnitieerd door de Provincie Noord Brabant. Het doel van de cursus is om elke ondernemer te begeleiden naar de volgende stap in omschakeling ten aanzien van natuur-inclusief ondernemen.

Tijdens de lesdagen vullen we de aanwezige kennis van alle ondernemers aan met relevante kennis, recente onderzoeksresultaten en inzichten ten aanzien van de laatste ontwikkelingen. Altijd met als belangrijkste vraag: Wat betekent dit voor jouw eigen bedrijf? In de vorm van intervisie worden jouw uitdagingen samen met die van de andere cursusdeelnemers geanalyseerd en besproken.
Onderwerpen die in deze plenaire sessies aan bod komen:

 • Ondernemer en bedrijf
  Jouw eigen kernwaarden en motivatie voor om(door)schakeling naar een (meer) natuur-inclusieve bedrijfsvoering in relatie tot de maatschappelijke vraagstukken die spelen.
   
 • Markt en consument
  Als je weet waar de markt en consumenten behoefte aan hebben, kun je hier jouw bedrijfsvoering op aanpassen; Wat is de onderscheidende of toegevoegde waarde die jij als ondernemers wilt/kunt bieden, met jouw specifieke aanpak?
   
 • Waarde van Natuur
  Om invulling te kunnen geven aan jouw strategie moet je technisch onderbouwde keuzes kunnen maken; Je belofte moet je kunnen waarmaken! Tijdens de lessen wordt inzichtelijk welke veranderingen noodzakelijk zijn voor jouw eigen organisatie om te komen tot een duurzame bedrijfsvoering.
   
 • Economie
  Je verkrijgt inzicht in de economische haalbaarheid van jouw natuur-inclusieve omschakeling, de kostenstructuur en inkomstenstroom van jouw beoogde bedrijfsmodel.

Met behulp van alle kennis en uitwerkingen van de voorgaande sessies werkt iedere ondernemer zijn om(door) schakelplan overzichtelijk uit.

De cursus wordt interactief geleid door Erwin Bouwmans (HAS Hogeschool) in samenwerking met Frederiek van Lienen (Biodiversity in Business) en de Ondernemerscoaches van de Provincie Brabant.

De cursus is beschikbaar voor elke primaire ondernemer in de land- en tuinbouw in Noord-Brabant met het idee om- of door te schakelen naar een meer Natuur-inclusieve bedrijfsvoering.
Wil je deelnemen aan de cursus schrijf je dan zo snel mogelijk in via www.has.nl, het aantal beschikbare plekken is beperkt. Na inschrijving wordt je aanvraag beoordeeld op mogelijkheid tot deelname.

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de website van de HAS voor meer informatie en aanmelden.
Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant. De cursus wordt geleid door HAS Hogeschool in samenwerking met Biodiversity in Business en de ondernemerscoaches van de Provincie Brabant.

Cookie-instellingen