Conferentie Embassy of Food

Begin

21-10-2021 om 10:00

Einde

21-10-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Entresol, Klokgebouw Klokgebouw 50 5617 AB Eindhoven

De supermarkt is een invloedrijke plek die de komende jaren drastisch zal veranderen. Bestaat ‘de supermarkt’ zoals we hem kennen nog wel in 2050? Tijdens de conferentie verkennen we samen het supermarktschap van de toekomst.

Vlees zonder dier, melk zonder koe, aangeschoten raken zonder alcohol en dineren via Zoom. Toekomstmuziek? Nee hoor, we zitten middenin een enorme voedseltransitie die het gebruik van onze bestaande grondstoffen, productietechnieken en culinaire gewoontes op de proef stelt. We zijn massaal op zoek naar duurzamere, eerlijkere en gezondere alternatieven voor een betere wereld.

Wat is de rol van ontwerp in het voedselsysteem? Van toegepast ontwerp tot speculatieve toekomstscenario’s, op Dutch Design Week 2021 krijgt de Embassy of Food vorm in de Supermarkt van de Toekomst. Aan de hand van zeven thema’s, ontdek je de resultaten van dit onderzoek en een groot assortiment food design-projecten voor een betere wereld.

Programma Conferentie

Keynote: Synthetisch bioloog Dr. ir. Nadine Bongaerts
Senior Scientist Moleculaire Biologie bij de Franse food startup Gourmey; het eerste Franse kweekvleesbedrijf dat werkt aan een ethische foie gras op basis van stamcellen.
Is synthetische biologie de toekomst van ons voedsel? 

Ontwerpers pitches
Drie ontwerpers presenteren een prikkelend future food project of visie in de vorm van een korte pitch. Panelleden werkzaam in retail, industrie, wetenschap en agri-sector zullen reageren op de pitches.

Direct registreren

Eventgegevens

  • Datum: donderdag 21 oktober 2021
  • Locatie: De Conferentie wordt gehouden in de Entresol – Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven. Het verzamelpunt van de tour is de Business Lounge bij Area 51, Strijp-S. 
  • Neem je ticket mee, dit is jouw entreebewijs
  • Dit programma is gesproken in het Engels
  • Dit evenement is toegankelijk na controle van de Corona QR-code en legitimatiebewijs. Dit op basis van de geldende coronaregels.
Cookie-instellingen