Met de Boer op Toer #3

Begin

20-11-2021 om 11:00

Einde

20-11-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Start bij Groentekwekerij Tielemans, Bovenstehuis 15, Boekel

BAJK, SFYN Brabant en FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) organiseren op zaterdag 20 november Met de Boer op Toer #3. Helaas kon dit vorig jaar niet doorgaan, maar we hebben dezelfde boerenbedrijven bereid gevonden om weer mee te doen. We gaan op excursie naar drie verschillende boerenbedrijven in de omgeving Boekel / Wanroij en sluiten de dag gezellig af met een borrel. Deze bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze elementen uit de kringlooplandbouw toepassen op hun bedrijf, de één bijvoorbeeld door middel van het voer voor de dieren en de ander door gebruik van reststromen. 

We beginnen met een kopje koffie/thee voor de eerste rondleiding bij Groentekwekerij Tielemans, daarna eten we samen een lekkere verzorgde lunch. We brengen vervolgens een bezoek aan de familie Egelmeers van Eigezwijns en sluiten de dag af met een bezoek aan en borrel bij de Lamperse Hei.

Wil jij deelnemen aan de excursie naar deze boerenbedrijven, geef je dan uiterlijk 8 november op via het BAJK aanmeldformulier. De bedrijven zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken en daarom bieden we in het aanmeldformulier de optie aan om samen naar en tussen de locaties te carpoolen.

Info

WANNEER: Zaterdag 20 november van 11:00 tot 16:30 uur, inclusief lunch en borrel
WAAR: Start bij Groentekwekerij Tielemans: Bovenstehuis 15, Boekel
KOSTEN: Gratis
AANMELDEN: https://bit.ly/3EbuA18

  • VOL = VOL Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus het is niet gegarandeerd dat er plek voor je is.
  • Vragen/opmerkingen: neem contact met ons op via pleun@bajk.nl.

Tielemans

Tielemans kweekt komkommers en tomaten voor de Nederlandse en Europese markt. Ze letten hierbij op kwaliteit, milieu en duurzaamheid en maken gebruik van drie warmte-krachtkoppelingen voor energievoorziening en bestrijden plagen op biologische wijze. 

Bovenstehuis 15, 5427 RL, Boekel
http://www.groentekwekerij.nl/

Eigenzwijns

Eigezwijns is een collectief van vijf varkensboeren die staan voor veilig, gezond en duurzaam vlees. Ze hebben het varken zijn oorspronkelijke rol in de kringloop teruggegeven. We gaan op bezoek bij familie Egelmeers die hun varkens voeren met reststromen uit de levensmiddelenindustrie.

Park 7, 5446 PH, Wanroij 
https://eigezwijns.nl/over-ons/wilbert-egelmeers 

Lamperse Hei

De familie Van de Broek runt de boerderij met Hereford-runderen en hebben dierenwelzijn, duurzaamheid en korte ketens hoog in het vaandel staan. We kunnen hier een kijkje nemen in de potstal en leren over het voer vanuit de ‘ecologische verbindingszones’.

Lamperen 14, 5446 PT, Wanroij
https://www.lampersehei.nl/

Cookie-instellingen