Boeren met kennis: Bodemverbetering (door Agroproeftuin de Peel)

Begin

14-01-2022 om 12:30

Einde

14-01-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Lamperse Hei, Wanroij

Bodemverbetering, het is makkelijker geschreven dan gedaan. Welke handelingen van jou als agrariër hebben precies welke effecten op de bodem? Hoe kun je koolstofopslag bevorderen, en uitspoeling en verdichting verminderen voor optimale opbrengst?

Op deze prakijkdag van AgroProeftuin de Peel bespreken we de laatste resultaten uit praktijkonderzoek van de HAS en welke bodemkenmerken er toe doen. Ook hoor je van twee boeren met eigen experimenten wat hun resultaten zijn voor koolstofvastlegging door benutting van onbewerkt bermmaaisel en het het zogeheten biochar/biokool. Daarnaast sparren we met elkaar over mogelijkheden van bodemverbetering op jouw bedrijf, en wat voor experiment daarbij past. 

  • Datum: 14 januari 2022
  • Tijd: 12.30 uur tot 16.30 uur
  • Locatie:  Lamperse Hei, Wanroij
  • Experts: Judith van de Mortel & Lyanne de Haan

Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar a.peterink@agrifoodcapital.nl.

Bekijk de website van Agroproeftuin de Peel voor meer informatie


Onderdeel van 'Boeren met Kennis'
Deze praktijkdag is onderdeel van een reeks van vier kennissessies 'Boeren met Kennis' van AgroProeftuin de Peel. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden voor alle vier de dagen (passe-partout), of voor individuele sessies. Deelnemers met een passe-partout hebben gegarandeerd plek. Op 15 april 2022, de laatste van de vier dagen, is er een oploopje voor alle deelnemers.

Ga voor meer informatie over deze reeks naar de website van AgroProeftuin de Peel. 

Cookie-instellingen