'Wet Natuurbescherming’ voor agrarisch adviseurs

Begin

13-04-2022 om 14:00

Einde

13-04-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bent u agrarisch adviseur? Dan kunt u zich aanmelden voor de partnersessie over de Wet Natuurbescherming en de samenwerking met de provincie en omgevingsdiensten.

Graag nodigen we u uit voor een online partnersessie over de Wet Natuurbescherming en vergunningverlening op woensdag 13 april van 14.00 tot 16.00 uur.  

Aanleiding

Begin 2021 gingen adviesbureaus, provincie Noord-Brabant (PNB) en de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) met elkaar in gesprek. We organiseerden een partnerschapssessie Wet Natuurbescherming. Doel was om de samenwerking op het vlak van vergunningverlening Wet natuurbescherming (onderdeel gebiedsbescherming) te evalueren en te verbeteren. 

Na een constructief gesprek namen de provincie en Omgevingsdienst een aantal verbeterpunten mee. Inmiddels zijn we een jaar verder. Niet alleen zijn veel van de ingebrachte verbeterpunten intussen geïmplementeerd, ook is er in de tussentijd veel gebeurd dat het bespreken waard is.

Goed om te weten: ook organiseerde de Taskforce Transitie Veehouderij  een partnersessie met agrarisch adviseurs, provincie, Omgevingsdienst Brabant Noord, Omgevingsdienst Midden- en West- Brabant en de Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant. Hierin werden o.a. acht efficiencymaatregelen van de Taskforce onder de loep genomen. 

Inhoud partnersessie 

Tijdens de bijeenkomst bespreken we samen:

•    de samenwerking tussen adviseurs, provincie Noord-Brabant en de Omgevingsdiensten 
•    de stand van zaken met betrekking tot de Taskforce maatregelen 
•    de ontwikkelingen sinds de vorige sessies 
•    verdere verbetermogelijkheden in de samenwerking
•    relevante ontwikkelingen rondom stikstof  

Aanmelden

Bent u agrarisch adviseur? Dan kunt u zich aanmelden voor deze partnersessie via heekhof@brabant.nl. Heeft u collega’s die ook geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst? Stuurt u deze uitnodiging dan gerust door. Met het oog op het maximaal aantal deelnemers in MS Teams verzoeken we elke deelnemer zich afzonderlijk voor de bijeenkomst aan te melden. 

Graag tot ziens op woensdag 13 april.

Met vriendelijke groet, 
Provincie Noord-Brabant

Cookie-instellingen