Voorproeven op de Markt

Begin

07-10-2022 om 13:30

Einde

07-10-2022 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bossche markt, 's-Hertogenbosch

Dit jaar is provincie Noord-Brabant lead partner van Dutch Food Week. Deze campagneweek, die in het teken staat van ons voedsel van vandaag en morgen, wordt afgetrapt op vrijdag 7 oktober met markt in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met 'Voorproeven op de Markt!' in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Diezelfde middag wordt Dutch Food Week formeel geopend met een bijeenkomst in het Gemeentehuis. De week zelf start op zaterdag 8 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 oktober.
Bekijk deze aankondiging met Burgemeester Jack Mikkers.

Voorproeven

Op de Bossche markt laat Dutch Food Week genodigden en voorbijgangers voorproeven van Dutch Food Week 2022: er worden tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het bomvolle programma. Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Er vinden korte intermezzo’s, kookdemonstraties en proeverijen plaats die worden georganiseerd door boeren, tuinders, telers en vissers en #DFW2022-partners.

's-Hertogenbosch als gaststad

De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in ’s-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester Jack Mikkers: “Hier in ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant gaan we in en om oktober heerlijk genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Tegelijk een mooie kans om de gedachten te laten gaan ver onze productieketen in voedselvoorziening. Die moet anders, aangepast bij de tijd van nu. En dat kan ook. Juist hier - in Noordoost-Brabant - waar we gewend zijn om zaken samen op te lossen en altijd kijken hoe we kunnen innoveren. Ieder met zijn of haar eigen specialisme, kennis en ervaring. We willen dit graag laten zien en verwelkomen Dutch Food Week 2022 met open armen.”

Jochem van Gelder

Niemand minder dan Jochem van Gelder is aanwezig op 7 Jochem van gelderoktober tijdens 'Voorproeven op de Markt'. Jochem van Gelder is van alle markten thuis. Zo is hij presentator, acteur, was hij te horen op de radio én kan hij zingen. Op 7 oktober gaat hij in gesprek met bezoekers van alle leeftijden over ons voedsel. Mis dit niet en kom ook gezellig een praatje maken!

In Brabant. Daar gebeurt het!

De centrale opening met markt is nieuw voor Dutch Food Week. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met ‘s-Hertogenbosch: “Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel.”

Deelnemers en activiteiten

Een uitgebreid programma

Naast de opening in ‘s-Hertogenbosch van Dutch Food Week worden er tal van evenementen georganiseerd in het hele land tussen 8 en 15 oktober. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis laten maken met wat we weten, kunnen en doen in Nederland op het gebied van ons voedsel. Het centrale thema is Aan Tafel! en het gaat vooral om gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en vele bedrijven en instanties. 

Cookie-instellingen