Conferentie "De Nieuwe Boer is...?"

Begin

09-09-2022 om 09:00

Einde

09-09-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Provinciehuis, Brabantlaan 1, Den Bosch

Op 9 september 2022 organiseert het Nieuwe Netwerk een conferentie over de menselijke maat in de landbouw en voedseltransitie. Professionals werkzaam in landbouw, voedsel en groen, trekken dan een rode draad door alle visies, rapporten en beleid om handelingsperspectief voor boeren en burgers te verkrijgen. De conferentie wordt samen met de provincie Noord-Brabant georganiseerd, die met het onlangs vastgestelde beleidskader Landbouw en Voedsel al pro-actief werken aan de toekomst van landbouw. Het is een meeting-of-minds, voor professionals, studenten, werkgevers, innovators en boeren. 
 
De conferentie start met drie inspirerende pitches: Frederike Praasterink (HAS) presenteert de nieuwe boer aan de hand van verschillende scenario’s; Olga van Kalles (LNV) brengt het gebiedsgerichte proces in en hoe het nationaal programma landelijke gebied vormgegeven wordt. Nieuwe Netwerk voorzitter Jelleke de Nooy presenteert de menselijke maat in de verschillende visies, rapporten en denktanks en leidt de rest van de dag in met allerlei workshops. In drie rondes workshops worden verschillende aspecten van de nieuwe boer besproken. Tussendoor kun je de kennismarkt bezoeken tijdens de pauzes en lunch. De Brabantse gedeputeerde van Landbouw, Elies Lemkes-Straver, neemt aan het eind van de dag de resultaten in ontvangst. En dan gezellig netwerken en naborrelen. 
 
Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, nieuwe kennissen en jouw eigen actielijst geïnspireerd door de conferentie: waarmee ga jij aan de slag om bij te dragen aan de landbouwtransitie?
Een conferentie waar je niet gauw over uitgepraat raakt. Het Nieuwe Netwerk zorgt daarom voor een jaar lang verdieping en inspiratie, op weg naar de volgende conferentie. 
 
Meer informatie en inschrijven via www.boereninnederland.nu

Cookie-instellingen