Rondleiding en workshops Tuinderij de Es

Begin

10-07-2022 om 12:00

Einde

10-07-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Foodfestival De Es

Tuinderij de Es is een tuinderij in Haaren waar sinds 1981 biologische groente geteeld wordt. Bodembiodiversiteit bevorderen is sinds jaar en dag een belangrijk uitgangspunt in de teelt van de groente. Er wordt volop geëxperimenteerd en de kennis wordt actief gedeeld. De teelt van biologische groente wordt gecombineerd met een biologische winkel en dagbesteding. 

Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es

Op zondag 10 juli, tijdens Food Festival de Es, vinden de eerste demonstratieactiviteiten plaats in het kader van het 3-jarig demoproject. Het ministerie van LNV wees Tuinderij de Es aan als één van de demonstratiebedrijven. Tijdens het project staat het delen van kennis en inspiratie voor en door boeren en tuinders centraal. De focus ligt op maatregelen die je kunt toepassen op het bedrijf voor een betere bodem, minder uitstoot en meer biodiversiteit.

Opening door gedeputeerde Elies Lemkes

Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, Elies Lemkes, opent het programma om 12 uur. Onlangs heeft de provincie Noord-Brabant haar nieuwe beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 gepresenteerd, waarmee zij de weg inzet naar een verdere verduurzaming en innovatie van de agrifoodsector. Tuinderij de Es draagt hier graag aan bij en is verheugd dat de gedeputeerde op 10 juli aanwezig is.

Rondleiding en workshop door bodemdeskundige Gerard Oomen

Tuinder Bart Pijnenburg zal om 12.15u de aanwezige boeren en tuinders rondleiden over de tuinderij, waarbij speciale aandacht zal zijn voor de bodemexperimenten op de tuinderij. Dit jaar is dat een experiment met compostbedden en een experiment met levende bodembedekkers. Aansluitend zal om 14.00u bodemdeskundige Gerard Oomen een verdiepende workshop verzorgen. Gerard was voorheen actief voor onder andere de Wageningen Universiteit en landbouwschool Warmonderhof.

Gratis toegang tot Food Festival en aanmelden

Iedere boer en tuinder, gangbaar of biologisch, kan kosteloos deelnemen aan de activiteiten. Aanmelden voor de rondleiding en workshop op 10 juli aanstaande kan via www.tuindees.nl/demobedrijf. Daar kun je ook meer informatie vinden over andere activiteiten in het kader van dit project en je hiervoor aanmelden. Op de agenda staan onder andere intervisiegroepen met andere ondernemers, 1-daagse stage uitwisselingen, workshops, bedrijfsbezoeken en workshops/lezingen. Kom je op 10 juli, dan krijg je ook gratis toegang tot het Food Festival dat die middag plaatsvindt op Tuinderij de Es. Het belooft een mooie dag te worden!

Cookie-instellingen