Theatervoorstelling Iets met Boeren

Begin

30-09-2022 om 16:00

Einde

30-09-2022 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

IJsboerderij Fabor, Hamelendijk 5, Reusel

'Iets met Boeren' komt terug. Een bijzondere voorstelling op boerderijen in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengt. 'Dit moeten veel meer mensen zien'. In totaal gaat het om 30 uitvoeringen op 5 locaties in Brabant.

Het Bredase productiehuis Bureau Pees presenteert een jaar na de eerste editie een nieuwe, vijfdelige serie van de voorstelling Iets met Boeren, midden in de huidige periode van hevige protesten tegen het stikstofbeleid. 

Iets met Boeren geeft inzicht in de actuele landbouw en draagt bij aan het voeren van een minder gepolariseerd debat. Bij de eerste uitvoeringen vorig jaar bleek al hoe effectief de theaterproductie in dit verband kan werken. Iets met Boeren toont de landbouw als een complex thema, dat iedereen aangaat en waarin iedereen dus een aandeel en verantwoordelijkheid heeft. Het maakt vele dilemma’s invoelbaar.

Een deel van de zeggingskracht van Iets met Boeren komt voort uit de intensieve samenwerking tussen de professionals van Bureau Pees en lokale spelers uit de dorpen waar de voorstelling te zien is. Dat geldt ook voor het tijdstip van de voorstelling en de keuze van de locatie: overdag, op de boerderij. Vrijwel meteen na de zomervakantie starten de voorbereidingen voor uitvoeringen in Reusel en Sint Anthonis. Volgend jaar staan edities in Veghel en Gilze-Rijen op de rol, naast een samenwerking met studenten van de Hogere Agrarische School.
 

Speeldata 2022

Locatie IJsboerderij Fabor, Hamelendijk 5, Reusel:

  • vrijdag 30 september, 16.00 uur
  • zaterdag 1 oktober, 13.00 en 16.00 uur
  • zondag 2 oktober, 13.00 en 16.00 uur

Locatie De Esrand, Noordkant 34, Sint Anthonis:

  • vrijdag 14 oktober, 16.00 uur
  • zaterdag 15 oktober, 13.00 en 16.00 uur
  • zondag 16 oktober, 13.00 en 16.00 uur

 

Informatie en kaartverkoop

Iets met Boeren is een productie van Bureau Pees. Koop je tickets en lees alles over de voorstelling op de website van Bureau Pees:

Tickets en meer info 

Bij Iets met Boeren werkt Bureau Pees werkt hierbij samen met onder meer Brabant C, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, ZLTO, HAS, gemeente Reusel-De Mierden, gemeente Land van Cuijk, Cultuurplaats Gilze en Fabriek Magnifique uit Veghel. Bureau Pees wordt meerjarig ondersteund door de gemeente Breda en de Provincie Noord-Brabant.

Initiatief en ambitie provincie

Bureau Pees produceerde Iets met Boeren in 2021 in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden. Met Iets met Boeren wilden deze partijen op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Ook krijgt het publiek inzicht in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. 

De theatervoorstelling Iets met Boeren draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Door te werken aan een verbeterde relatie tussen boer en burger en tussen boeren, de andere schakels in de voedselketen en de overheid. De provincie wil nieuwe initiatieven en duurzame oplossingen zichtbaar maken, met bijzondere aandacht voor het betrekken van jonge boeren, jongeren en het onderwijs.

Cookie-instellingen