AgriFoodInnovation Meet-up Smart Farming Plantaardig

Begin

21-09-2022 om 13:30

Einde

21-09-2022 om 17:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Na een succesvolle meeting op 30 juni jl. in Veghel over ‘Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling’, organiseert AgriFoodInnovation deze keer een Meet-up over ‘Smart Farming Plantaardig’.

Slim werken aan een duurzame en toekomstbestendige agrifoodsector. Dat staat centraal in de meet-up die AgrifoodInnovation op 21 september organiseert bij Curio in Breda.

Het programma op hoofdlijnen

Keynote spreker Harrie Schonewille, Managing Director – VDL ETG Projects BV presenteert zijn visie op Smart Farming Plantaardig, het ecosysteem in Brabant en de rol van VDL en hoe deze past in het ecosysteem. Er worgt ingegaan op de vraag wat versnelling in de weg staat en hoe we in Brabant die blokkades kunnen wegnemen.

Er is volop ruimte voor interactie, vragen en discussie tijdens de gesprekstafels met ondernemers. Aan de bestuurlijke tafel bespreken Elies Lemkes-Straver (gedeputeerde voor Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart provincie Noord-Brabant), Stephanie ter Borg (directeur REWIN West-Brabant), Judith Donkers (directeur Curio) en Chantal Dietvorst (Team Manager Ecosysteemontwikkeling Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) het belang en de noodzaak van onderwijsontwikkeling binnen de sector.

Het maatschappelijk perspectief van Smart Farming wordt in een gezamenlijk gesprek door Arend Koekkoek (directeur Pixel Farming Robotics), Jacob van den Borne (directeur Van den Borne Aardappelen) en Thijs Dorssers (Manager Holland Robotics) besproken met speciale aandacht voor de AFI projecten Autonome Akker, Slimmer Telen en AgroBOTS.

De dag wordt afgesloten met een rondleiding over het terrein van Curio waar we zien en horen hoe de projecten Robotboerderij, Proefveld en Farmbots bijdragen aan de toekomst van de agrifoodsector in Nederland.

Bekijk het volledige programma hier. Aanmelden kan via de website van AgrifoodInnovation.

Cookie-instellingen