Slotevent Challenge Innovation Makers Agrifood

Begin

25-01-2023 om 15:00

Einde

25-01-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

BrabantNEXT, tramkade 26, 's-Hertogenbosch

De Challenge Innovation Makers Agrifood is een wedstrijd voor studenten om bij te dragen aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem. De provincie Noord-Brabant organiseert deze challenge en wil die de komende jaren samen met partners verder ontwikkelen. Dit draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het provinciale Beleidskader Landbouw en Voedsel 2030.

Ook in de toekomst willen we genieten van goed en lekker eten en een aantrekkelijke leefomgeving. Daarom wil Brabant een innovatieve voedselprovincie zijn met een landbouw- en voedselsector die vooroploopt in kwaliteit en duurzaamheid. Met een enorme kennis en ervaring, vakmanschap en innovatiekracht.

De uitdaging

In deze challenge dragen studenten bij aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in de provincie Noord-Brabant waarbij ze gebruikmaken van kennis over data/trends en/of hightech. We willen studenten van zoveel mogelijk verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen uitnodigen hiermee aan de slag te gaan. Inzendingen kunnen gaan over het landbouw- en voedselsysteem als geheel of over praktische vraagstukken van bijvoorbeeld een ondernemer op het gebied van landbouw of voedsel. Deze vraagstukken pakken de studenten vaak al op als bestaande opdrachten voor school (Minoren, stages, afstudeervakken, projecten, etc). We vragen je om jouw ideeën en plannen met ons te delen. Inzendingen van alle niveaus (MBO, HBO en WO) zijn welkom!

Wat levert deelname op?

 • Een uitnodiging voor het slotevent waar de winnaars bekend worden gemaakt. Het slotevent vindt plaats op woensdag 25 januari 2023 van 15.00 tot 17.30 uur
 • Je maakt kans op één van de drie geldprijzen (eerste prijs € 1.000, tweede prijs € 500 en derde prijs € 250) die op het slotevent door een aansprekende jury worden uitgereikt.
 • Naast de reguliere begeleiding die je vanuit je eigen opleiding krijgt, bieden wij ter voorbereiding op het slotevent een coachingsgesprek aan.
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.
 • De mogelijkheid om het symposium ‘Supermarkt van de toekomst’ bij te wonen tijdens de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober 2022.

Voorwaarden

 • De inzending draagt bij aan het versterken van een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in Noord-Brabant waarbij je gebruik maakt van kennis over data/trends en/of hightech. De inzendingen kunnen zich zowel richten op systeemniveau als op praktische vraagstukken op het gebied van landbouw en voedsel.
 • Inzendingen van studenten uit heel Nederland (en daar buiten) zijn welkom.
 • Je kunt je als team of alleen inschrijven.
 • De inzending moet innovatief zijn (op inhoud en/of aanpak) en er moet aandacht besteed zijn aan de haalbaarheid (inschatting van financiële, technische en maatschappelijke kansen).
 • De inzending moet duidelijk worden gepresenteerd in woord en beeld (afstudeerscriptie, stageverslag, etc.).
 • Het studentproject moet in schooljaar 2021-2022 of in 2022-2023 zijn gestart.
 • Aanmelding voor de challenge kan tot en met 18 november 2022.
 • De inzending moet uiterlijk 11 januari 2023 zijn ingeleverd.

 

Cookie-instellingen