Dutch Food Week Tour van A tot Z

Begin

15-10-2022 om 08:00

Einde

15-10-2022 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Van A(ltena) tot Z(undert)

In het laatste weekend van de Dutch Food Week, op zaterdag 15 oktober, organiseren we een tour langs een aantal toonaangevende Brabantse activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Dutch Food Week.

Tijdens de tour laten we zien waar Brabant groot in is op het gebied van landbouw en voedsel. Met een bus rijden we door heel Brabant, en maken zes stops bij pioniers uit de hele landbouw- en voedselketen. Wil je ook een kijkje achter de schermen van mooie Brabantse Agrifood pioniers nemen? Weten hoe het eraan toe gaat op de enige echte Nederlandse theeplantage, op welke manier voedselverspilling tegengegaan wordt of geïnteresseerd in de productie en smaak van een klimaatneutraal frietje?

Deze dag proeven we (vaak letterlijk) van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van agrifood. Met een bus professionele relaties, (social media) pers en geïnteresseerde Brabanders bezoeken we Brabant van A tot Z. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw en Voedsel: "ik wil naast mijn professionele relaties uit de sector graag Brabanders met belangstelling voor ontwikkelingen in agrifood de kans geven aan te sluiten bij deze tour.”

Interesse? Meld je aan via landbouwenvoedsel@brabant.nl en maak kans op een plekje in de bus.

Het programma

8.00 uur – We verzamelen bij het Provinciehuis, en vertrekken gezamenlijk naar de eerste stop.

Stop 1 –   Onder het genot van een lokaal ontbijt starten we bij Campus Almkerk in Gemeente Altena
Stop 2 –   We bezoeken een agrarisch ondernemer (Cosun) en leren over de verwaarding van de suikerbiet
Stop 3 –   Het verhaal van verspillingsvrij ontdekken we in Veghel (met verspillingsvrije lunch)
Stop 4 –   Inspirerende pitches van ondernemers en studenten krijgen we bij Food Tech Brainport in Helmond
Stop 5 –   We bezoeken de Boerderij van de Toekomst in Reusel
Stop 6 –   Thee van Nederlandse bodem, hoe wordt die gemaakt? We ontdekken het bij Local Tea in Zundert

17.00 uur – We rijden terug naar het Provinciehuis, waar we de dag, en daarmee Dutch Food Week afsluiten.

In Brabant. Daar gebeurt het. 

 

Cookie-instellingen