Finale Brabantse Meesterchef

Begin

11-10-2022 om 09:00

Einde

11-10-2022 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De provincie Noord-Brabant organiseert op 11 oktober, samen het Koning Willem I College en stichting Samen Tegen Voedselverspilling, de finale van de Brabantse Meesterchef. Een competitie waarin de chefs van de toekomst duurzaam koken met ‘mystery boxes’.

Een prijswinnend gerecht maken, waarbij alle ingrediënten, van schil tot pit en van kop tot staart, optimaal worden gebruikt? Of sterrengerechten bereiden met seizoensgebonden producten van lokale leveranciers? Vijfentwintig jonge studenten van Brabantse horecaopleidingen zijn de uitdaging aangegaan. Op dinsdag 11 oktober vindt de finale van de Brabantse Meesterchef plaats.

Chefs van de toekomst

Van de vijf teams, bestaande uit een mix van vmbo- en mbo-studenten, van 4 Brabantse horecaopleidingen (Koning Willem I College, Summa, De Rooi Pannen en SG De Overlaat) zijn na twee rondes nog drie teams over. Een professionele jury beoordeelt de gerechten. Twan Musters, Onderwijsmanager voeding, gastvrijheid & uiterlijke verzorging op het Koning Willem I College: “Wij vinden het belangrijk dat we met elkaar samenwerken aan een duurzame toekomst. We spelen vindingrijk en vernieuwend met elkaar in op mooie voedselinitiatieven die een bijdrage leveren aan een gezonder en eerlijker voedselsysteem. Bij de Brabantse Meesterchef strijden de studenten niet alleen voor de eerste plaats, maar leren de studenten ook samenwerken met studenten van andere (v)mbo-scholen. We laten zien dat (v)mbo-studenten de motor van een duurzame samenleving zijn, waar geen ruimte is voor voedselverspilling”.

Finale tijdens Dutch Food Week

Het slot van de Brabantse Meesterchef vindt plaats tijdens de Dutch Food Week, bij het Koning Willem I College in Den Bosch op dinsdag 11 oktober. Leverancier Herenboeren, een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf, vult de ‘mystery box’ met lokale en seizoensgebonden producten voor de finaleronde.

Over Dutch Food Week

Van 8 tot en met 15 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Partners uit de hele voedselketen organiseren activiteiten door heel Nederland. Activiteiten die in het teken staan van ons voedsel van vandaag en morgen.

De provincie Noord-Brabant is dit jaar leadpartner van Dutch Food Week. Bekijk meer informatie op www.brabant.nl/dutchfoodweek.

Cookie-instellingen