Voedseltransitie: naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem

Begin

29-09-2022 om 16:00

Einde

29-09-2022 om 16:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Webinar van Brabant Leert

Webinar Brabant Leert Voedseltransitie

Voedsel raakt onze leefomgeving. Het is vrijwel overal zichtbaar. Willen we zorg dragen voor onze toekomstige generaties en de planeet, dan moeten we fundamenteel anders omgaan met voedsel. Dit biedt, naast de positieve invloed op het milieu en op onze gezondheid ook veel andere kansen. Denk aan nieuwe banen en opleidingen, gezonde verdienmodellen en verbeterde samenwerkingsvormen. 

De voedseltransitie betreft een transitie naar een duurzaam voedselsysteem waarin voeding op een zodanige wijze geproduceerd en geconsumeerd wordt, dat het voorziet in het voeden van huidige generaties zonder de economische, sociale en ecologische fundamenten voor de voeding van de toekomstige generaties in gevaar te brengen. De voedseltransitie zal ertoe leiden dat de wijze waarop wij ons voedsel produceren en consumeren het komend decennium ingrijpend zal veranderen. 

Bedrijven, overheden en professionals moet zich voorbereiden op en aanpassen aan de transitie in het voedselsysteem. Waar staan we in de transitie? Welke kansen biedt dit voor bedrijven? Hoe zorgen we voor voldoende gekwalificeerde vakmensen in het groene domein? Op welke manier kunnen bedrijven en organisaties in het groene domein blijven leren en ontwikkelen? Wat zijn de behoeften en drijfveren van de groene werknemer als het gaat om leren en ontwikkelen? Ben je geïntrigeerd en wil je hier meer over te weten te komen? Meld je dan aan voor het webinar Voedseltransitie van Brabant Leert.

Details: Donderdag 29 september 2022, 16:00u – 16:45u 

Sprekers: 

  • Frederike Praasterink – Lector Future Food Systems bij de HAS Hogeschool
  • Bertine Philipsen-Geerling – Practor Voeding bij Yuverta
  • Jolanda Nooijen – Algemeen Directeur bij tuinbouwbedrijf Compliment BV  

Aanmelden voor webinar

Cookie-instellingen