Embassy of Food conferentie 'Supermarkt van de toekomst'

Begin

24-10-2022 om 09:30

Einde

24-10-2022 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven

De supermarkt is een fascinerende plek; waar mensen vanuit de hele samenleving bij elkaar komen, waar nieuwe producten worden geïntroduceerd, en waar wordt geëxperimenteerd met verpakkingsmaterialen, het beïnvloeden van koopgedrag en methoden om voedselverspilling tegen te gaan. Het is een invloedrijke plek waar wij als consument elke dag richting geven aan hoe de toekomst eruit komt te zien door wat wij in ons boodschappenmandje stoppen. Ook al hebben we dat zelf niet altijd door.

Vlees zonder dier, melk zonder koe, functionele voeding, boodschappen-bezorgservice binnen 10 minuten en digitaal dineren. We zitten midden in een enorme voedseltransitie die het gebruik van onze bestaande grondstoffen, productietechnieken en (culinaire) gewoontes op de proef stelt. We zijn massaal op zoek naar duurzamere, eerlijkere en gezondere alternatieven voor een betere wereld. Tegelijkertijd verlangen we naar nóg meer gemak, personalisering, betere beleving en constante digitalisering. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de supermarkt in 2050 drastisch veranderd zal zijn.

Samen met ontwerpers en studenten van de Technische Universiteit Eindhoven is er de afgelopen maanden gewerkt aan verschillende scenario’s voor de supermarkt van de toekomst. Dit deden we in de vorm van een Embassy Lab waarbij Studio Merle Bergers en Nonhuman Nonsense en de studenten aan de slag gingen met een drie concrete ontwerpopdrachten. De uitkomsten zullen worden gepresenteerd op Dutch Design Week 2022. Verwacht een prikkelende interactieve tentoonstelling die je verschillende – wenselijke en minder wenselijke – toekomstscenario’s laat ervaren en aanzet tot nadenken.

Embassy of Food – Conferentie

Datum en tijd
24 Oktober 2022 - 9.30 tot 11:30 uur

Locatie
Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

Onderdeel van Embassy of Food.
Meer informatie over de conferentie
Deelname aan de conferentie is gratis, maar er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om zeker te zijn van een plaats tijdens het congres vragen we je daarom uiterlijk 20 oktober aan te melden via onderstaande link.

Aanmelden conferentie

(Voor bezoek aan de expositie Embassy of Food heb je tickets nodig van de Dutch Design Week). 

Wat als de supermarkt de rol van Lifestyle Coach zou kunnen spelen, waar je persoonlijke gegevens worden gebruikt om voedingsadviezen te genereren of waar je de staat van je darmflora kunt testen? Hoe zou de supermarkt eruit zien als jij, de consument, nieuwe producten zou kunnen kweken en kennis zou kunnen nemen van innovatieve productiemethoden? Of wat als de supermarkt een entiteit was die beslissingen zou kunnen nemen die wij niet kunnen of willen nemen?

Ervaar de voor- en nadelen van mogelijke ontwikkelingen en beslis hoe uw supermarkt van de toekomst eruit moet zien.

Tijdens de conferentie presenteren we de drie toekomstscenario’s die in de tentoonstelling te zien zijn en gaan we in discussie met ontwerpers, partners en deskundigen, waaronder: ontwerpers Merle Bergers, Nonhuman Nonsense en Malu Lücking, Koen Venema (hoogleraar darmmicrobiologie Universiteit Maastricht), Megan Bloemsma (software engineer bij Microsoft) en onze partners Elies Lemkes-Straver (gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede Welvaart), Anita Scholte Op Reimer (VP Kwaliteit, Productveiligheid & Duurzaamheid bij AH/Ahold Delhaize), Sofia Kuhn (Hoofd Public Engagement bij EIT Food) en Maarten Derksen (Programmamanager Stichting DOEN).

Meer informatie over de conferentie en Embassy of Food.

Dutch Design Week

Van 22 tot en met 30 oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2000 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 100 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.
Tijdens een bezoek aan DDW zie en ervaar je het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Tijdens het evenement komen alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod, maar de nadruk ligt altijd op experiment, vernieuwing en samenwerking. DDW laat zien hoe jonge en gevestigde ontwerpers uit Nederland en de wereld vormgeven aan een positieve toekomst.

Ambitie provincie

De Embassy of Food draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Brabant heeft de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Cookie-instellingen