Informatiebijeenkomst 'carbon farming' project

Begin

11-10-2022 om 12:00

Einde

11-10-2022 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bief Select, Eindhovense weg 10 in Berkel- Enschot  

Ben je grondeigenaar of veehouder in Brabant en heb je interesse in extra inkomsten door CO2-vastlegging in blijvend grasland? Kom op 11 oktober naar de informatiebijeenkomst over het 'carbon farming' project gericht op blijvend grasland.

In blijvend grasland wordt CO2 (koolstofdioxide) opgeslagen. Door CO2 in grasland vast te leggen (ook wel: carbon farming genoemd), kunnen agrariërs verhandelbare CO2-certificaten ontvangen. Met carbon farming wordt via natuurlijke, biologische processen zoveel mogelijk CO2 uit de lucht gehaald en in de bodem als koolstof vastgelegd. Hiermee kunnen agrariërs een dienst leveren aan andere ondernemers, die klimaatneutraal of zelfs klimaatpositief willen worden.

GreenDutch wil samen met agrariërs en grondeigenaren een project starten, zodat de CO2-certificaten geregistreerd, gevalideerd en verkocht kunnen worden volgens de methodiek van de Stichting Nederlandse Koolstofmarkt (SNK). Deze certificaten kunnen worden gekocht door de overheid, het bedrijfsleven en consumenten die vrijwillig hun uitstoot willen compenseren. Het koolstofvastleggingsproject start eind 2022. 
Voorwaarde voor deelname aan het project is dat meer dan 50% van uw areaal blijvend grasland is. Meer informatie greendutch.nl/aanmelden-landeigenaren

Informatiebijeenkomst

GreenDutch organiseert een start- en informatiebijeenkomst voor veehouders en landeigenaren die interesse hebben om deel te nemen aan het 'carbon farming' project gericht op blijvend grasland. De bijeenkomst is gratis en inclusief lunch.

Datum: 11 oktober 2022 van 12.00 tot 13.30 uur
               met aansluitend een rondleiding over het bedrijf
Locatie: Bief Select, Eindhovense weg 10 in Berkel- Enschot  
Aanmelden kan per e-mail via: info@greendutch.nl 

Cookie-instellingen