Nieuwe fietsroute door het boerenlandschap van Vincent van Gogh

Begin

08-10-2022 om 00:00

Einde

09-10-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Startlocaties in Eindhoven, Nederwetten en Nuenen

Fiets door het boerenlandschap van Vincent van Gogh, ontmoet de lokale agrariërs en proef puur Brabant. Dat kan op 8 oktober 2022 rond Nuenen tijdens Dutch Food Week. Brabants Bodem, een project in Van Gogh Nationaal Park, biedt de nieuwe fietsroute aan. De route van in totaal 40km leidt je langs vijf inspirerende boerenbedrijven die laten zien hoe mooi en duurzaam de Brabantse agrarische sector kan zijn. En je leert hoe je met hun producten heerlijke Nuense aardappelsoep kunt maken. 8 oktober is een speciale dag. Voor de eerste honderd aanmeldingen is er dan een speciaal arrangement: je kunt gratis de ingrediënten voor de soep bij elkaar fietsen. Daarna kun je de route op elk moment fietsen en de ingrediënten bij de boeren kopen.

Voor meer informatie over de route en aanmelden voor 8 oktober: 
Fietsroute Brabants Bodem | Van Gogh Brabant Nationaal Park

Startlocaties route op 8 oktober

de fietsroute wordt op 8 oktober a.s. gelanceerd. Op die dag staan de ondernemers klaar om de fietsers te verwelkomen, een deel zelfs met smakelijke huisgemaakte Brabantse versnapering (ijs, worstenbroodje). De fietsroute start op deze dag op de volgende locaties:

  • Boerderij Wasven, Celebeslaan 30 5641 AG Eindhoven;
  • Tuinderij Vaderland, Kerkhoef 12 5674 NX Nederwetten;
  • Museum Vincentre, Berg 29, 5671 CA Nuenen.

Waarom deze route?

Brabant heeft een lange en prachtige boerentraditie. Al eeuwenlang is dit land onderdeel van wat we eten en hoe we leven. Boeren hebben een unieke verbinding met de Brabantse natuur. Vincent zag dat niet alleen, hij voelde de intense waarde ervan; de schoonheid en het belang het boerenverhaal te vertellen. Wie beter dan Vincent om ons weer eens rond te leiden. Ervaar het bijzondere wat de agrarische sector te bieden heeft en laat u meenemen langs Vincent van Gogh locaties uit de regio. Brabants Bodem, een project in Van Gogh NP, heeft de kans aangegrepen om de route te ontwikkelen. De lancering vindt plaats  tijdens Dutch Food Week, die in 2022 in Brabant plaats vindt. We willen hiermee onze boeren en burgers meer met elkaar verbinden en het Brabantse landschap en Vincent van Gogh aan elkaar knopen. 

Inspirerende boerenbedrijven

De fietsroute voert langs vijf inspirerende boerenbedrijven die laten zien hoe mooi de Brabantse agrarische sector kan zijn:

1. Kringloopboerderij Vaderland
2. Wasvenboerderij
3. Biologische boerderij De Blije Big
4. Waterbuffelboerderij De Stoerderij (inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw)
5. Biologische melkveehouderij De Hofstad (inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw)

Elk bedrijf is op een andere manier toegankelijk. De een heeft een boerderijwinkel, de ander een boeren-belevenispad. Het traject rondom Nuenen gaat verder langs plekken die herinneren aan Vincent Van Gogh, zoals watermolens, kerkjes, het Roosdonck fietspad en het bronzen beeld van De aardappeleters. De fietsroute is in totaal 40 km, maar is goed naar eigen inzicht in te korten of te verdelen over meerdere dagen.  

Download hier de volledige fietsroute. 

Download hier ook de flyer van de fietsroute.

 
Cookie-instellingen