Informatie-ochtend Herenboeren Goedentijd (rondleiding)

Begin

08-10-2022 om 11:00

Einde

08-10-2022 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Goedentijd 59, Alphen

Op zaterdag 8 oktober organiseert Herenboeren Goedentijd bij Alphen (Tilburg) een Open Dag voor mensen die er over nadenken aan te sluiten bij deze Herenboerderij.

Elke week verse groenten van het seizoen, eitjes en voor wie wil: (h)eerlijk vlees. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Wie wil dat nou niet?!

Tijdens deze informatiemiddag leggen we je alles uit over herenboerderij Goedentijd, het concept en de mogelijkheid om lid te worden. We geven een rondleiding op de boerderij en laten je zien waar onze boeren de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. 

Aanmelden verplicht

Bij de rondleiding is plaats voor 30 personen.
Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden Informatie-ochtend Herenboeren Goedentijd

Herenboeren

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf: een Herenboerderij. Hun coöperatie heeft een boer in dienst die verantwoordelijk is voor de productie van voedsel en het beheer van het land. De tweehonderd huishoudens, goed voor ongeveer vijfhonderd monden, delen met elkaar de kosten en alle opbrengsten. 

Behalve aardappelen, groenten, fruit, kruiden en vlees van eigen land, oogsten de Herenboeren ook een gezondere bodem, meer biodiversiteit, nieuwe vrienden en veel gemeenschapszin. Zo ontplooien ze activiteiten voor kinderen, wisselen ze recepten uit, helpen op het land of verzorgen rondleidingen.  

Nederland telt inmiddels 8 Herenboerderijen, waarvan 4 in Brabant en minstens 20 initiatieven in oprichting. 

De Brabantse Herenboerderijen:

 

Cookie-instellingen