Handvatten hoe natuurinclusieve landbouw zich terug kan betalen in de boerderij

Begin

10-11-2022 om 09:30

Einde

10-11-2022 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bioboerderij ‘t Schop, Esbeekseweg 2 Hilvarenbeek

‘t Schop heeft de afgelopen decennia een mooie multifunctionele boerderij opgebouwd. Het werd tijd voor een volgende stap: doorpakken op een zoveel mogelijk natuurinclusieve bedrijfsvoering en het concept van 't Schop goed naar buiten toe te vertalen. Dat een goedlopend bedrijf als ’t Schop niet vanzelfsprekend is, laten we je tijdens deze workshop zien. Naast een goed concept moet er ook veel discipline en motivatie aanwezig zijn.

Tijdens de workshop wordt begonnen met het verhaal over het ontstaan van ’t Schop door Jan en Bart van den Broek, inclusief een rondleiding. Bart Kraaijvanger neemt jullie vervolgens mee in het proces dat met 't Schop doorlopen is, wat hier allemaal bij komt kijken en hoe zij zijn gekomen waar ze nu staan. Er valt met natuurinclusieve landbouw een mooie boterham te verdienen, maar dit gaat niet vanzelf en vraagt eigenzinnigheid. We proberen er een interactieve workshop van te maken met ruimte voor uw eigen situatie. Vermeld daarom in de aanmelding wat u graag wilt leren tijdens deze workshop.

Aanmelden

De workshop vind donderdag 10 november plaats. Aanvang is om 9:30 uur en de afsluiting is om 14:00 uur, lunch is inbegrepen.

Bioboerderij 't Schop

De Provincie Noord Brabant heeft twaalf agrarische bedrijven benoemd die als inspiratiebedrijf dienen voor collega’s die om willen schakelen naar natuurinclusieve landbouw. Eén van deze inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw is Bioboerderij 't Schop. Dit rundveebedrijf in Hilvarenbeek dat al geruime tijd biologisch producteert, wordt gerund door Jan en Bart van den Broek, vader en zoon. 't Schop heeft jarenlange ervaring in het zoeken naar biologische en natuurinclusieve maatregelen die passen bij een rendabele bedrijfsvoering. Neem een kijkje op het bedrijf van familie van den Broek:

Inspiratie-activiteiten

Boerderij 't Schop heeft niet alleen de ambitie koploper te zijn maar wil ook als inspiratiebedrijf andere boeren meenemen in deze ontwikkeling. Daarom organiseren zij verschillende workshops voor boeren over natuurinclusieve maatregelen, mineralenkringlopen, verhogen van biodiversiteit, bodemverbetering, verdienmodel, marketing en verkoop biologische producten. 
Houd de Agenda Natuurinclusieve landbouw in de gaten voor meer data of meld je aan voor de nieuwsbrief Landbouw en Voedsel Brabant om op de hoogte te blijven.

Aanmelden workshop

Cookie-instellingen