Klasseboer on Tour

Begin

13-10-2022 om 16:00

Einde

13-10-2022 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens Dutch Food Week organiseert 'Schoolplein van de Toekomst' 3 Klasseboer on Tour bijeenkomsten in Brabant. De inspiratiebijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers van kinderopvang organisaties, basisscholen, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs én netwerkpartners.

Tijdens drie ‘Klasseboer on tour’ bijeenkomsten in Brabant willen we professionals kennis laten maken met het werk van de educatieve Klasseboer. De inspiratiebijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers van kinderopvang organisaties, basisscholen, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs én netwerkpartners (o.a. gemeente, GGD, JOGG). Zij mogen zélf komen ervaren wat kinderen met al hun zintuigen beleven als ze hier op bezoek komen. Ook zullen we vertellen over de stimuleringsregeling van Jong Leren Eten en bespreken wat dit voor jouw school, of de scholen waarmee je werkt, kan betekenen.

Waar komt ons eten vandaan en hoe groeit het? Veel kinderen hebben er geen idee van. Ken je ook de verhalen van kinderen die denken dat groenten in een fabriek gemaakt worden, niet weten dat een wortel onder de grond groeit, of niet weten hoe een groene paprika smaakt? Juist voor deze kinderen is het leuk en leerzaam om te zien waar het eten, dat op hun bord ligt, vandaan komt. Zo krijgen ze meer gevoel bij hun eten en gaan ze opeens groenten proeven waarvan ze thuis zeggen “dat lust ik niet!” In Brabant doen de Klasseboeren graag hun deuren open voor de kinderen, die met hun klas op bezoek komen. Hier kunnen de kinderen samen beleven, proeven en ruiken waar hun eten vandaan komt.

Kom jij ook naar “Klasseboer on Tour”?

Meld je dan aan via de link van de Klasseboer in jouw regio:

13 oktober 16.00-18.00 uur: regio Roosendaal/Halderberge:
Corinne Voesenek: halderberge@klasseboeren.nl

14 oktober 11.00-13.00 uur: regio Land van Cuijk:
Sonja Vermeulen: landvancuijk@klasseboeren.nl

19 oktober 15.00-17.00 uur: regio Peel/Helmond:
Hanneke Verberne: schooteind@planet.nl

Bekijk hier meer informatie.

Cookie-instellingen