Ondernemen met reststromen

Begin

01-11-2022 om 09:00

Einde

01-11-2022 om 16:00
Sluiten

Repeterende afspraak!

Wil je de gekozen optie voor alle repeterende afspraken doorvoeren of alleen voor deze afspraak?

Een momentje...

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd speciaal voor: 

  • Voedselverwerkers die interesse hebben om reststromen te verwaarden of al hiermee bezig zijn en op zoek zijn hoe ze de volgende stap kunnen zetten. 
  • (Technologie)bedrijven met een technologie die kan worden ingezet bij valoriseren van reststromen. 
  • Voedselverwerkers en afzetters die interesse hebben om geupcyclede ingrediĆ«nten/producten te gebruiken in hun portfolio. 
  • Retailers die mooie en lekkere producten, gemaakt vanuit reststromen op willen nemen in hun assortiment. 
  • Reststroom enthousiastelingen.

Programma

We zullen onderstaande programma twee keer aanbieden. Dit geeft u de mogelijkheid om aan te sluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch.

  • Introductie van het programma - Ivo Ploegsma, SFI.
  • Kennis en toepassing: voedselreststromen naar toepassingen in voedsel - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB.
  • Ondernemers aan het woord: Wat levert reststroom verwaardig op? Wat zijn de uitdagingen? 
    • Peelpioneers, Martijn Zieverink.
    • Evers Special, Koen van Kessel.
  • Food in Transitie 2030: De mens centraal bij technische en technologische innovatie - Astrid van Hest, Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie.
  • Verwaarding door milde verwerking van groente en fruit zijstromen: reduceer voedselverspilling en lever een bijdrage aan duurzame ketens - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB.
  • Aan de slag in de verwerkingsfabriek voor (plantaardige) zijstromen - Jos de Boer, FTB en Felix van Rijsingen, vanRijsingIngredients.
  • Paneldiscussie o.l.v. Sanne Stroosnijder / Toine Hultermans, met inspirerende ondernemers uit de sector.

Wrap up en vervolgstappen - Ivo Ploegsma, SFI.

Aanmelden

Meld je direct aan. Je kan dan ook direct aangeven of je in de ochtend of middag aansluit, specifieke dieet wensen hebt en of er nog bepaalde onderwerpen en/of vragen zijn die je graag beantwoord ziet. Bekijk ook de website van Food Tech Brainport.

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.