Bijeenkomst ‘Is biologische melkveehouderij iets voor mij?'

Begin

24-11-2022 om 13:30

Einde

24-11-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Biologische boerderij in Helvoirt

Overstappen naar biologische landbouw, dat doe je niet zomaar. Past het bij mij als ondernemer? Past het bij mijn bedrijf, welke stappen moet ik dan zetten, wat houd ik onder de streep over? Allemaal vragen die spelen bij zo’n overweging. Voor melkveehouders die zich oriënteren op een mogelijke overstap naar biologisch, organiseert de Provincie Noord-Brabant samen met Hanna Pluimes een bijeenkomst op donderdagmiddag 24 november.

Programma

Deze bijeenkomst vindt plaats bij een biologische melkveehouder in Helvoirt. Meer informatie volgt na aanmelding.

Donderdag 24 november 2022 van 13.30 tot uiterlijk 16.00 uur.

  • Gesprek met twee biologische melkveehouders. Hier is veel ruimte voor het stellen van vragen.
  • Presentatie door Hanna Pluimes over de biologische sector. Hoe steekt deze in elkaar, hoe ziet een omschakelperiode eruit? Hanna Pluimes (Voor Bio) heeft ruim 20 jaar ervaring met alle facetten van het omschakelen naar biologische landbouw. Ze kent de melkveesector zeer goed.
  • Aftrap van de studiegroep biologische melkveehouderij. Voor deze studiegroep geldt nadrukkelijk dat je nog niet zeker hoeft te zijn van de overstap. Bij enkel interesse in de biologische werkwijze, toegepast op een gangbaar bedrijf of bij een verkenning of het wel of niet past binnen jouw bedrijf, ben je ook zeer welkom. Door deelname aan de bijeenkomst op 24 november, verplicht je je tot niets.   
  • Rondleiding op het biologische melkveebedrijf.

Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen naar Nanne Roos Vonk: nvonk@brabant.nl.
We zien je graag op 24 november!
 

 

Cookie-instellingen