Innovatiecongres Landbouw en Voedsel

Begin

09-02-2023 om 13:00

Einde

09-02-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Innovatie van onderop: hoe geven we samen de vernieuwing van het landbouw- en voedselecosysteem een boost? De provincie Noord-Brabant nodigt je uit om samen met vertegenwoordigers uit de hele landbouw- en voedselketen inspiratie, inzichten en ervaringen te delen tijdens dit innovatiecongres.

De agrifoodsector staat voor de grote opgave om de landbouw- en voedselketen duurzaam te vernieuwen. Structurele verandering op zo’n grote schaal lukt alleen als alle schakels in de keten samenwerken. Dat vraagt om denken, doen en leren als netwerk van bedrijven, overheden, onderwijs, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Een ecosysteem ook dat innovatie van onderop omarmt, aangejaagd door ondernemers met waardevolle ideeën en praktijkervaring.

De provincie Noord-Brabant nodigt je uit om samen met vertegenwoordigers uit de hele landbouw- en voedselketen inspiratie, inzichten en ervaringen te delen tijdens dit innovatiecongres. Op donderdagmiddag 9 februari heten hosts Simone van Trier en agrarisch ondernemer Bart van den Broek en gedeputeerde Elies Lemkes-Straver je van 13.00 tot 17.30 uur van harte welkom in het Evoluon in Eindhoven.

Tijdens deze middag nemen we je mee in verschillende manieren van innoveren, en combineren we wetenschap en beleid met aansprekende praktijkverhalen van ondernemers. Daarbij zetten we het LIB - Landbouw Innovatie Brabant - in de schijnwerpers. Met ruim 700 ondernemers die in meer dan 25 jaar via dit netwerk op weg zijn geholpen, is het LIB een krachtig voorbeeld van innovatie van onderop.

 Op vier actuele thema’s bieden we deelsessies aan:

  • Eiwittransitie: op weg naar meer plantaardige voedselproductie
  • Circulair & biobased: agrifood als aanjager voor natuurlijke kringlopen
  • Natuurinclusief: biodiversiteitsherstel als nieuwe dienstverlening
  • Real time monitoring: actuele data, essentiële voeding voor innovatie

Bekijk het gehele programma.

Cookie-instellingen