De bijeenkomst is gericht op de hele keten van boer tot architect tot bouwer. Tijdens deze middag gaan we samen aan de slag om de kansen te verkennen die vernatting van de Peel biedt voor biobased bouwen met natte teelten.
Natte teelten, ook wel paludicultuur genoemd, zijn gewassen zoals riet, wilg en lisdodde die gedijen bij natte omstandigheden. Voor deze gewassen worden steeds meer toepassingen bedacht, met name in de bouw, maar bijvoorbeeld ook als vervanger voor veen in potgrond. Het bouwen met natuurlijke materialen, ook wel biobased bouwen genoemd is een duurzaam alternatief voor veel traditionele materialen.
Tijdens de bijeenkomst komen zowel de teelt en het verdienmodel als de verschillende toepassingsmogelijkheden in de bouw aan bod. We gaan met elkaar aan de slag in een tweetal workshops en bezoeken een proefveld waar Aa en Maas de teelt van Lisdodde in de praktijk test. Deze lisdodde wordt op 13 januari geoogst met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde machine.
Het evenement vindt plaats op de Automotive Campus in Helmond, van 13.00u tot 17.00u. Het proefveld wordt bezocht met een pendelbus. Aanmelden kan via de website van het Innovatiehuis.
Wees er snel bij, want er is maar plek voor 100 deelnemers!
Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Interreg Europe en IPB Vitaal Platteland.
Meer informatie lees je op de website van Innovatiehuis De Peel