BAJK-bijeenkomst bedrijfsovername en agrarische samenwerking

Begin

15-05-2023 om 20:00

Einde

15-05-2023 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ons Boerenerf, Banendijk 3, in Nederweert-Eind

Het BAJK houdt op 15 mei in Nederweert-Eind en op 16 mei in Etten-Leur twee interessante bijeenkomsten over agrarische bedrijfsovername en samenwerking, binnen en buiten de familie. Diverse agrarische ondernemers komen hun verhaal en ervaringen delen.

Het beloven waardevolle bijeenkomsten te worden voor (toekomstige) ondernemers en hun familieleden maar ook voor professionals die te maken hebben met agrarische bedrijfsovername. Mis deze kans niet en meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten via info@bajk.nl.

Data en locaties

Zijn jullie klaar voor agrarische samenwerking en bedrijfsovername? Heb je met betrekking tot samenwerking al gesproken over: hoe wil je samenwerken? Wie neemt de beslissing? Wie voert de algehele leiding? Hoe voorkom je frictie? Maar ook, hoe ga je om met je familie? En met betrekking tot de bedrijfsoverdracht over thema’s als: wonen, verdienen, vermogen en financiering? Weet je hoe je op een goede manier afspraken met elkaar kunt maken? Kunnen jullie elkaar feedback geven? En weten jullie wat je kunt doen als er iets misgaat? Er is niets zo mooi, maar ook zo ingewikkeld als een samenwerking en bedrijfsovername in de agrarische sector. Daarnaast is ook ieder bedrijf en iedere persoon anders, dus een samenwerking en de bedrijfsovername ook. Er bestaat hier geen handleiding voor, maar BAJK kan jullie wel meer handvatten en inzichten geven om de bedrijfsovername makkelijker te maken.

Deze kennis draagt BAJK over tijdens twee (fysieke) informatiebijeenkomsten. Dit doen ze door het gesprek aan te gaan met bedrijfsoverdragers en bedrijfsopvolgers die de samenwerking en de bedrijfsovername al afgerond hebben of al ver op weg zijn in het proces. Gedurende de gesprekken komen veel belangrijke thema’s aan bod die belangrijk zijn in deze processen. De informatie is toe te passen op familiaire, maar ook buitenfamiliaire samenwerkingen en bedrijfsoverdrachten.

Tijdens de bijeenkomsten komt ook de betrokkenheid van familieleden bij de processen aan bod. BAJK wil gezinnen daarom vragen om met het hele gezin naar deze bijeenkomst te komen en vooral samen informatie op te doen.

Aan het eind van de avond wordt stilgestaan bij het project ‘Boer zoekt Boer’ van NAJK. Dit project maakt de organisatie van deze bijeenkomsten mogelijk en na de zomer zal er een begeleidingstraject opgestart worden voor buitenfamiliaire bedrijfsovername.

Ook kunnen deelnemers aan de bijeenkomsten met (B)AJK-partners in gesprek.

Aanmelden bijeenkomst

Webinar op 7 juni 

Behalve fysieke bijeenkomsten in mei vindt er op 7 juni om 20:00 uur een BAJK-webinar plaats over bedrijfsovername. Deelnamelink volgt na aanmelding via info@bajk.nl.

Cookie-instellingen