BIJT! Kunst over Voedsel Festival

Begin

28-06-2023 om 12:00

Einde

09-07-2023 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

BIJT! Kunst over Voedsel Festival op de Noordkade in Veghel bijt zich van 28 juni t/m 9 juli vast in het wereldwijde voedselvraagstuk. Denk jij na over wat je eet en waar het vandaan komt? Het festival laat je met andere ogen kijken naar ons voedsel en de toekomst daarvan.

Over BIJT!

BIJT! is een uniek 12-daags spraak- en smaakmakend festival met theater, muziek, workshops en exposities; allemaal met een link naar ons voedsel. Van bandes die muzikaal stevig van zich afbijten tot een kookprogramma waar kinderen hun tanden in mogen zetten. Van bijzondere en soms schurende exposities tot smakelijk interactief theater. Dit en nog veel meer doen we op de Noordkade, dat als voormalig veevoederfabriek in het hart van de voedingsindustrie dé logische plek is voor dit nieuwe festival.

Meer informatie kun je vinden op de website van BIJT!.

Theaterproductie ‘Iets met Boeren’

De theaterproductie 'Iets met Boeren' geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in het complexe verhaal van actuele landbouw én de uitnodiging om daarover eens een goed gesprek te voeren. Het publiek wandelt in het volle daglicht langs een collage van scènes op de boerderij; in de schuur, in de stal, op het erf, in de wei. 

Deze theatervoorstelling draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Door te werken aan een verbeterde relatie tussen boer en burger en tussen boeren, de andere schakels in de voedselketen en de overheid. De provincie wil nieuwe initiatieven en duurzame oplossingen zichtbaar maken, met bijzondere aandacht voor het betrekken van jonge boeren, jongeren en het onderwijs.

 

Cookie-instellingen