Bijeenkomst VABIMPULS

Begin

26-10-2023 om 12:00

Einde

26-10-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Beukenhof, Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel

Wat komt erbij kijken als je stopt of omschakelt? Welke stappen richting een nieuwe toekomst zetten agrarische ondernemers? Praktijkervaringen van meer dan 800 initiatieven worden gedeeld met gestopte en nog actieve (jonge) agrarische ondernemers tijdens deze bijeenkomst.

VABIMPULS, de subsidieregeling 'Vrijkomende en vrijgekomen Agrarische Bedrijfsgebouwen', ondersteunt al ruim vijf jaar agrarische ondernemers bij ingrijpende keuzeprocessen.

Wat komt erbij kijken als je stopt of omschakelt?

Hoe kom je als agrarisch ondernemer in beweging? Wat komt erbij kijken als je stopt, nog iets anders wilt gaan doen en wilt blijven wonen op je locatie?

Hoe werken jonge agrarische ondernemers aan hun toekomst? Wat is de rol van adviesbureaus en andere partijen hierbij? Wat werkt, waar schuurt het en wat is er nodig om samen met de gemeente en de provincie, met ambtenaar én bestuurder, vanuit wederzijds vertrouwen tot oplossingen voor een leefbaar buitengebied te komen? Hoe houd of herstel je dat vertrouwen?

Bijeenkomst VABIMPULS op 26 oktober a.s.

‘Beweging vanuit vertrouwen. Toekomst op het boerenerf’

  • Datum: donderdag 26 oktober 2023 van 12.00 tot 18.00 uur.
  • Locatie: Beukenhof, Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel
  • Programma: Dagvoorzitter Richard Engelfriet gaat in gesprek met de nieuwe gedeputeerden van de provincie Noord-Brabant. Hij gaat ook in gesprek met voormalig gedeputeerde Erik van Merrienboer, destijds verantwoordelijk voor de start van VABIMPULS en nu burgemeester van de gemeente Terneuzen, en Alex Datema, tot voor kort voorzitter van BoerenNatuur, tevens melkveehouder en nu directeur Food & Agri Nederland Rabobank. Hierna volgt deelname aan verschillende workshops. Hierin delen we relevante ervaringen en kennis, laten we mogelijkheden zien en geven we houvast voor kansrijke oplossingen voor een leefbaar buitengebied. We sluiten af met een borrel. 

Direct aanmelden

Over VABIMPULS

VABIMPULS is gericht op de aanpak van (het voorkomen van) leegstand in het landelijk gebied van Brabant. Het is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met Brabantse gemeenten, BrabantAdvies en Stimulus Programmamanagement.

VABIMPULS bestaat uit:

  • een voucherregeling voor eigenaren van VAB’s en eigenaren van veehouderijbedrijven die zich willen richten op een oplossing en/of een andere (agrarische) bedrijfsactiviteit;
  • een kennisnetwerk waarin deskundige procesbegeleiders, specialisten en overheden hun kennis bundelen rondom de mogelijkheden voor de toekomst van VAB’s en de transitie van het landelijk gebied.

VABIMPULS werkt geheel onafhankelijk en wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant.

Cookie-instellingen