Bij de Brabantse Meesterchef bestaan de teams uit een mix van vmbo- en mbo-studenten van Brabantse horecaopleidingen (Koning Willem I College, Curio, Rooi Pannen, Summa, Fioretti College, Bossche Vakschool en De Overlaat). Deze teams gaan samen de strijd aan in drie rondes. Een professionele jury beoordeelt de gerechten.
De finale van de Brabantse Meesterchef vindt op vrijdag 13 oktober plaats.
Wedstrijd
De Brabantse Meesterchef is een competitie waarin chefs van de toekomst duurzaam koken met ‘mystery boxes’. Op iedere wedstrijddag staat een thema centraal en krijgen de jonge chefs in opleiding een verrassingsbox aangeboden met daarin ingrediënten die passend bij het thema zijn.
De drie thema's zijn:
- 15 september: Voedselverspilling / van kop tot kont
- 29 september: Eiwittransitie / vegan
- 13 oktober: Dutch Cuisine / zoutarm
Winnaars op 13 oktober bekend
Iedere wedstrijddag maken de teams een tweegangenlunch met amuse voor drie personen. Een deskundige jury beoordeelt de gemaakte gerechten. Op de laatste wedstrijddag, 13 oktober, wordt het winnende team bekendgemaakt.
Samenwerken aan duurzame toekomst
Tijdens de wedstrijd staat samenwerken aan een duurzame toekomst centraal. Daarbij is het belangrijk om op een vindingrijke en vernieuwende manier in te spelen op mooie voedselinitiatieven. De initiatieven leveren een bijdrage aan een gezonder en eerlijker voedselsysteem. Tijdens de Brabantse Meesterchefs strijd je als student niet alleen om de eerste plaats, maar leer je ook samenwerken met studenten van andere (v)mbo-scholen. Zo laten we zien dat (v)mbo-studenten de motor zijn van een duurzame samenleving, waar geen ruimte is voor voedselverspilling.
Naar Dutch Food Week in Brabant