InnovatieExpo

Begin

02-11-2023 om 08:00

Einde

02-11-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

Innovatieve organisaties verbeelden hun innovaties op de InnovatieExpo. Dankzij de verbinding van kennis, beleid, markt en maatschappij kan de InnovatieExpo deze innovaties helpen versnellen.

Zo draagt de InnovatieExpo bij aan opschaling, samenwerking en financiële ondersteuning van innovaties voor een fysieke leefomgeving in transitie. Die fysieke leefomgeving omvat de tastbare aspecten van de omgeving, zoals gebouwen, infrastructuur en openbare ruimtes, waarin we leven en werken. 

'Samen innoveren en bouwen aan een toekomstbestendig Nederland'

Het thema van de InnovatieExpo 2023 is 'Samen innoveren en bouwen aan een toekomstbestendig Nederland'. Met 2.000 bezoekers en een ruim aantal participanten en sprekers belooft het een waardevol evenement te worden.  ​

Wie op zoek is naar mogelijke samenwerkingspartners om met innovatieve oplossingen bij te dragen aan de transities binnen de fysieke leefomgeving? Wees welkom op de InnovatieExpo 2023!

Wanneer: Donderdag 2 november 2023
Waar: Van Nelle Fabriek in Rotterdam

Tips om te bezoeken

Namens Landbouw & Voedsel Brabant lichten we er graag een paar programmaonderdelen uit. 

  • Op de expo vindt bij de zone ‘Landbouw en Landschap’ om 11.45 uur ‘Goed boeren met bomen – Agroforestry en bomen in het landschap’ plaats. Agroforestry wordt gezien als een duurzame en innovatieve vorm van landbouw. Het is een teeltvorm die een positief effect kan hebben op de biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. Via het Agroforestry Netwerk Brabant zet de provincie Noord-Brabant zich hiervoor in. 
  • Om 14:45 uur is er op het Centrale podium een bijdrage over de Transitie Landelijk Gebied: Van Gogh als Inspiratie, over het Van Gogh Nationaal Park, waar de provincie Noord-Brabant grote betrokkenheid bij heeft. 
  • Bij de sessie ‘Fieldlabs Landbouw’ worden onder andere de ervaringen gedeeld van de Boerderij van de Toekomst. Deze sessie vindt plaats bij de zone ‘Landbouw en Landschap’ om 15.30 uur. 

Meer weten?

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de InnovatieExpo.

Cookie-instellingen