Biokennisweek

Begin

15-01-2024 om 09:00

Einde

18-01-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online en in Brabanthallen in Den Bosch

In de komende editie van Biokennisweek worden ondernemers samengebracht en vérder gebracht met biokennis en inspiratie. Er vindt een tweedaags webinarprogramma plaats op maandag 15 januari en dinsdag 16 januari en de live Biobeurs op woensdag 17 januari en donderdag 18 januari.

Meer informatie en aanmelden

De Biokennisweek is het event voor ondernemers die hun bedrijf verder willen brengen met biokennis en inspiratie. Bionext brengt 15 t/m 18 januari 2024 alle schakels van de biologische sector bij elkaar voor een interactief 4-daags programma. Als onderdeel van de Biokennisweek wordt op woensdag 17 januari en donderdag 18 januari de Biobeurs georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch.

Tijdens Biokennisweek 2024 staat het thema 'What's next?' centraal. Hoe kijkt een ‘next generation’  consument naar bio? Met welke ‘next steps’  versterken we de marktpositie van biologisch? Hoe brengen bio ondernemers hun bedrijf ‘next level’ ? Wat zijn de uitdagingen voor ‘next generation’  ondernemers in bio? Welke ‘next steps’  zetten politiek & de markt, met het Actieplan van 15% bio areaal in gedachten?

Workshop over BioLokaal

Op de opening van de Biobeurs 2023 ondertekenden negen (gemeenten en) organisaties de Intentieverklaring om in drie jaar naar 50% biologisch en/of lokaal in het bedrijfsrestaurant te groeien. Bij die intentie is het niet gebleven.

Bionext en Stichting EKO-keurmerk hebben in opdracht van de provincie Noord-Brabant de ondertekenaars en hun cateraars ondersteund om in 2023 de eerste stap naar 20% biologisch en 10% lokaal te zetten. Op de Biobeurs 2024 worden de resultaten van deze pilot bekend gemaakt. Naast goede resultaten, heeft de pilot een grote hoeveelheid praktische leerpunten én belemmeringen opgeleverd, die tezamen kunnen dienen als een routekaart voor het succesvol opschalen van biologische en lokale producten in de bedrijfscatering.

Met een aantal deelnemende organisaties en provincie Noord-Brabant blikken we terug én vooruit naar succesvol opschalen van biologisch en lokaal in de bedrijfscatering. Tijdens de workshop 'Routekaart voor succesvol opschalen biologisch in de catering' op donderdag 18 januari van 10.30 tot 11.30 uur. 

Programma

Maandag 15 januari en dinsdag 16 januari 2024 - Online webinars

  • Ruim 200 experts delen hun kennis over biologisch
  • Bekijk de webinars eenvoudig via je laptop of desktop
  • Direct na afloop van de webinars ontvang je een terugkijklink die een jaar lang geldig is

Woensdag 17 januari en donderdag 18 januari 2024 - Biobeurs in de Brabanthallen, Den Bosch

Aanmelden

Voor meer informatie en tickets bezoek je de website van de Biokennisweek

De Biokennisweek wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant. 

Ambitie Provincie

Provincie Noord-Brabant is partner van de Biokennisweek 2024, omdat deze bijdraagt aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat in 2030 15% van de landbouwgrond wordt benut door biologische boeren. De provincie wil de overstap van agrarische ondernemers naar biologische landbouw stimuleren. Ook de afzet van biologische producten bij de consument moet in hetzelfde tempo meegroeien.

Cookie-instellingen