Dag van de Gezondheid

Begin

21-06-2024 om 09:30

Einde

21-06-2024 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 's-Hertogenbosch

Vrijdag 21 juni ben je van harte welkom bij de 3e editie van de Dag van de Gezondheid. Dit jaar is het thema ‘De Gezonde Leefomgeving’.

De gezonde leefomgeving

Een schone, gezonde en duurzame leefomgeving is onlangs door de Verenigde Naties erkend als mensenrecht. Maar die gezonde leefomgeving staat soms haaks op onze ontwikkelende maatschappij. We leven in een tijd van ongekende groei. En al die groei vraagt om ruimte: bijvoorbeeld voor productie, industrie, verkeer en woningen. Gezondheid als waarde legt het nu vaak af tegen de belangen van andere grote opgaven. Het knelt. En als het knelt, wordt het moeilijk.

Tijdens de Dag van de Gezondheid gaan we op zoek naar onze eigen invloed op dit grote vraagstuk. Hoe zien de dilemma’s er in de praktijk uit? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat gezondheid hoge prioriteit krijgt bij het inrichten van de fysieke leefomgeving? Hoe zorgen we voor leefbare- en zorgzame wijken, waarin we werken aan thema’s als achterstand, armoede en gezondheidsverschillen? Oftewel: Hoe zorgen we ervoor dat de leefomgeving in Brabant bijdraagt aan 3 gezonde levensjaren erbij voor iedere Brabander in 2030?

Meer lezen over de Dag van de Gezondheid en aanmelden kan op de website

Cookie-instellingen