Tour de Boer – voor pluimveehouders

Begin

24-06-2024 om 10:00

Einde

24-06-2024 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Venco Campus, Meerheide 200, 5521 DW, Eersel

Deze Tour de Boer is een initiatief van het project ‘RAMBO’ dat maatregelen en technieken wil ontwikkelen die varkens- en pluimveehouders in staat stellen om zelf hun ammoniakuitstoot aanzienlijk te verminderen.

Er wordt onder andere gekeken naar verbeteringen op het gebied van voeding, huisvesting, stalklimaat en management. Ook de neveneffecten zoals methaan, dierengezondheid en –welzijn worden bekeken. RAMBO staat voor Reductie van Ammoniak via Brongerichte en flankerende Oplossingen. 

De provincie Noord-Brabant steunt dit Interreg-project financieel, omdat de doelstelling (ammoniakreductie voor een meer duurzame veehouderij) past bij onze ambities. Net als het verlagen van schadelijke emissies zoals stikstof, CO2, methaan en geur. Slimme technologieën helpen om stallen op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken. Dat is in het belang van dier, boer, leefomgeving en economie.

Tour de Boer op 24 juni

Het ECO Air Care systeem is een voorbeeld van een techniek voor ammoniakreductie. Tijdens deze ‘Tour de Boer’ kunnen geïnteresseerde pluimveehouders een bezoek brengen aan Greenfarm VOF waar de werking van dit systeem gedemonstreerd wordt. Daarnaast is er een rondleiding door Venco Campus waar Vencomatic gevestigd zit.

Korte uitleg van het systeem

ECO Air Care: Conditioneringsunit verlaagt stikstofuitstoot met gemiddeld 90%. En met een perfect binnenklimaat en real-time data van klimaat en de uitstoot. De techniek van de ECO Air Care zorgt ervoor dat de afgevangen ammoniak wordt omgezet naar een vloeibare kunstmestvervanger.

Programma

9:30 Onthaal

10:00 Welkom – door mevrouw Aarts (ZLTO), namens het RAMBO-projectteam

10:05 Introductie Venco Campus ‘Vencomatic Group’ Presentatie en demonstratie door Victor van Wagenberg (hoofd Product Management – Vencomatic Group) details over klimaatsystemen deelt. Mogelijkheid om vragen te stellen.

12:00 Lunch

13:00 Verplaatsen naar stalbezoek: Greenfarm VOF, Groenstraat 6, 5528 NS Hoogeloon (Nederland)

13:30 Introductie techniek ‘ECO Air Care’

Presentatie en demonstratie van ECO Air Care stalsysteem. Veehouder Ben Beerens deelt zijn gebruikservaring. Mogelijkheid om vragen te stellen.

15:00 Afsluiting - door mevrouw Aarts (ZLTO)

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht voor 20 juni. Met deze activiteit richten we ons op pluimveehouders. Plaatsen zijn beperkt! Informeer gerust collega-pluimveehouders over deze bijeenkomst. Zij zijn ook van harte welkom.

Schrijf je in via het inschrijfformulier

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter-Jan Delbeke (Boerenbond) via pieter-jan.delbeke@boerenbond.be of +32 474 87 82 43 of met Bianca Aarts (ZLTO) via bianca.aarts@zlto.nl of 06 18 56 36 98.

Cookie-instellingen