Frietje Precies en Boerderij van de Toekomst op Den Bosch Dataweek

03-11-2020

Tijdens de Den Bosch DataWeek gaf Paul van Zoggel een presentatie over Frietje Precies; 't frietje dat goed is voor de Brabantse boer én bodem. Bekijk het verhaal over dit bijzondere frietje, gekoppeld aan data en de Boerderij van de Toekomst. Provincie Noord-Brabant ondersteunt deze ontwikkelingen.

Op 30 oktober 2020 nam Paul van Zoggel van TU/e, JADS en het Centrum voor Precisielandbouw in Reusel ‘bezoekers’ van de Den Bosch Data Week mee in het verhaal van Frietje Precies, data en het voedselsysteem van morgen.

Paul van Zoggel ging in zijn presentatie in dat Nederland een belangrijke speler is in de voedselproductie in Noord-West Europa. Door middel van data is het mogelijk om de verduurzaming van voedselketens op grote schaal te realiseren. Frietje Precies is zo'n voorbeeld uit Noord-Brabant. Dit frietje is ontwikkeld door Jacob van den Borne Aardappelen, Ultra Ultra en FoodUp Brabant (onderdeel van de Provincie Noord-Brabant) en is goed voor de Brabantse bodem en boer. En de consument geniet ervan. 'Meehelpen aan een beter milieu was nog nooit zo makkelijk (en lekker) is de slogan. Paul geeft in zijn presentatie aan dat het de uitdaging de komende jaren is om meer 'precisie' producten bij de consument, de kok en de winkel te krijgen. Data, data science, platformen, lokale overheden en lokale MKB spelen een belangrijke rol in de stap naar een gezond en eerlijk voedselsysteem.

Bekijk het hele verhaal van Paul van Zoggel, over hoe natuur, bodem, biodiversiteit, data en hightech met elkaar te verbinden zijn en welke rol de Boerderij van Toekomst in Reusel daarbij speelt.

De presentatie is hier terug te kijken op Youtube.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen