Subsidieregeling innovatie en verduurzaming stallen

25-05-2020

Het kabinet maakt € 172 miljoen vrij voor de ontwikkeling van innovatieve technieken of maatregelen. Nieuwe stalsystemen en aanpassing van oude stalsystemen zijn nodig om de uitstoot van ammoniak (stikstof), fijnstof en ziekteverwekkers te minimaliseren.

Daardoor verbetert de leefomgeving en gezondheid van dier, boer en zijn omgeving.

De innovatiemodule van de Sbv komt als eerst beschikbaar en gaat trapsgewijs per (dierlijke) sector open. De varkens-, melkgeiten-, melkvee- en vleeskalverhouderij kunnen als eerste gebruikmaken van de subsidies voor innovatie. De innovatiemodule gaat voor het eerst op 25 mei 2020 open voor inschrijving en sluit op 15 juli 2020. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Extra hulp of een goed idee

Een taskforce is opgericht om de innovatie van stalconcepten op gang te brengen en te ondersteunen. Heeft u een idee voor een innovatieve stal of wilt u graag meedoen met een lopend initiatief? Neem dan contact op via: toekomstbestendigestallen@fme.nl De taskforce Toekomstbestendige stallen is een samenwerking van de provincie Noord-Brabant, FME-CWM, ZLTO en VNO-NCW Brabant Zeeland en BAJK.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen