ILVO en validatie nieuw stalsysteem

06-12-2020

Het Vlaams Instituut voor Landbouw- Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO) is een Belgisch onderzoeksinstituut. ILVO is een serieuze kandidaat om mee te denken over het valideren van nieuwe stalsystemen of rond onderzoek over nieuwe stalsystemen.

Het Vlaams Instituut voor Landbouw- Visserij en Voedingsonderzoek kom je misschien tegen als je voor de SBV regeling (Subsidie Brongerichte Verduurzaming) een voorstel aan het voorbereiden bent. Het is daar, naast de Wageningen Universiteit, genoemd als een onderzoeksinstituut welke kan worden ingezet voor de validatie-fase van een nieuw systeem.

Onlangs waren we als Taskforce bij hen virtueel op bezoek voor een kennismaking. De aanleiding was de zoektocht naar een goede partij voor het valideren van een innovatieve vloer voor varkens. We spraken met Eva Brusselman, een senior onderzoeker voor technologie en innovatie in de veehouderij. Zij introduceerden ons vervolgens aan hun team voor varkens, rundvee, pluimvee, iSense (sensor techniek), en het emissie-meet team.

Het belangrijkste wat we willen meegeven is dat ILVO een serieuze kandidaat is om eens mee van gedachten te wisselen over het valideren van nieuwe stalsystemen of rond onderzoek over nieuwe stalsystemen. Wij waren in ieder geval blij met de capaciteit die zij hebben en denken dat we voor de opgave in Nederland hier veel gebruik van kunnen maken.

Bezoek hier de website van ILVO

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen