Tour de boer Toekomstbestendige stallen varkenshouderij

10-03-2022

Op dinsdag 15 maart organiseert de Taskforce Toekomstbestendige Stallen een bedrijfsbezoek onder de naam Tour de boer. Deze keer stelt familie van der Zanden hun bedrijf open voor collega varkenshouders om een kijkje te nemen in hun innovatieve stalsysteem: Stal van de Toekomst. En delen zij hun gebruikerservaringen.

Veel Brabantse varkenshouders staan voor grote vraagstukken. Een daarvan is om (stal)emissies te reduceren. Op papier lijkt het simpel, maar in de praktijk is het complex. Je kunt niet zeggen: kies een systeem en klaar. Zo simpel ligt het niet. Veel varkenshouders vragen zich af of er wel een systeem is dat voldoet aan de eisen, bij hen, hun bedrijf en hun varkens past. Is het haalbaar en betaalbaar? Zo zijn er nog veel meer vragen. Vragen die we binnen de Taskforce proberen te beantwoorden.

Tijdens deze bijeenkomst willen varkenshouders de kans te geven zelf te kunnen kiezen voor een systeem dat hun past. Daarvoor gebruiken we input die HAS studenten verzameld hebben, maar voornamelijk bedrijfsbezoeken onder de noemer Tour de Boer. Zo kan ieder met eigen ogen zien hoe de diverse systemen in elkaar zitten en wat deze eventueel kunnen betekenen voor hun eigen bedrijf. Gelukkig hebben we varkenshouders gevonden die hun gebruikservaring willen delen met hun collega varkenshouders.

Programma:

13:30  Inloop

14:00   Start programma

  • Welkom en inleiding door Bianca Aarts, ZLTO, namens de Taskforce Toekomstbestendige Stallen

14:05   Gebruikerservaring Stal van de Toekomst

  • Rob en Piet van der Zanden delen hun gebruikerservaring betreft Stal van de Toekomst. Mogelijkheid tot stellen van vragen.

15:00   Stal van de Toekomst vanuit de ontwikkelaar 

  • Anne-Marie van Bussel, De Hoeve innovatie over het systeem. Mogelijkheid tot stellen van vragen.

16:00 Afsluiting

  • Slotwoord door Bianca Aarts
  • Gelegenheid tot informeel napraten

Locatie: Rob en Piet van der Zanden, Biesthoekstraat 9, 5408 PT Volkel

Informeer ook uw collega varkenshouders over deze bijeenkomst. Zij zijn ook van harte welkom.

Deelname is kosteloos. Gelieve vooraf aan te melden i.v.m. calamiteiten: bianca.aarts@zlto.nl / 06-18 56 36 98

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen