Subsidieregeling 1 ster Beter Leven Keurmerk

01-02-2023

Vanaf 2023 zijn de meeste supermarkten overgestapt naar het 1 ster Beter Leven Keurmerk voor vleeskuikens. Om aan de voorwaarden van dit keurmerk te voldoen, moeten pluimveehouders hun stallen aanpassen. De provincie komt hierin tegemoet met een subsidie.

Per 2023 verkopen de meeste supermarkten alleen nog Beter Leven kip afkomstig van vleeskuikens. Om aan de voorwaarden van het 1 ster Beter Leven Keurmerk (1* BLK) voor vleeskuikens te voldoen moeten pluimveehouders hun stallen aanpassen met onder andere een buitenuitloop. De provincie steunt deze ontwikkeling met een subsidieregeling voor Brabantse pluimveehouders die willen omschakelen.

Brabant telt circa 200 vergunningen voor vleeskuikens. Op dit moment zijn er al meer dan 30 bedrijven die al aan het 1* BLK voldoen óf bezig zijn met de omschakeling. De provincie steunt de omschakeling naar het 1 *BLK en biedt daarom een financiële tegemoetkoming om de buitenuitloop te realiseren.

Subsidie aanvragen

Direct naar de aanvraag

Pluimveehouders die hun stal willen aanpassen om zo te kunnen voldoen aan de voorwaarden voor 1* BLK, kunnen rekenen op een subsidie van de provincie Noord-Brabant. Een aanvraag indienen kan tot en met 28 december 2023, of zoveel eerder als het subsidieplafond is bereikt. Voor voorwaarden en de mogelijkheid om aan te vragen zie: 

Over Beter Leven Keurmerk

Het Beter Leven-Keurmerk is een Nederlands keurmerk en sterrensysteem voor vlees, kip en eieren. Het keurmerk beoogt dierenwelzijn achter het product inzichtelijk te maken. Het werd in 2007 geïntroduceerd door De Dierenbescherming. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen