Adviesgesprek voor ondernemers die bio overwegen

05-04-2022

Ben jij akkerbouwer, groenteteler, melkveehouder of vleesveehouder in Noord-Brabant en speelt de gedachte wel eens door je hoofd om de overstap naar biologische landbouw te zetten? Provincie Noord-Brabant biedt begeleiding en ondersteuning bij deze overweging.

Overstappen naar biologische landbouw, dat doe je niet zomaar. Past het bij mij als ondernemer? Past het bij mijn bedrijf, welke stappen moet ik dan zetten, wat houd ik onder de streep over? Allemaal vragen die spelen bij zo’n overweging. Provincie Noord-Brabant wil ondernemers helpen bij hun oriëntatie. 

Ondernemers die zich willen oriënteren op biologische landbouw, kunnen een individueel adviesgesprek krijgen met bio-adviseur Hanna Pluimes (melkvee/ vleesvee) of Sander Bernaerts (akkerbouw/ groenteteelt).

Hanna Pluimes (Voor Bio) heeft ruim 20 jaar ervaring met alle facetten van het omschakelen naar biologische landbouw. Ze kent de melkveesector zeer goed en ondersteunt ook het bestuur van Ekoholland, coöperatie van 250 biologische melkveehouders.

Sander Bernaerts (Naturim) begeleidt al ruim 20 jaar akkerbouwers en vollegrondstelers met de omschakeling naar biologische landbouw. Hij adviseert hoofdzakelijk op het gebied van omschakeling, teelt, mechanisatie, bodemvruchtbaarheid en economie.

In het gesprek denkt en kijkt Hanna of Sander met jou als ondernemer mee. Zij brengen samen met jou de stappen in beeld die nog gezet moeten worden bij een eventuele omschakeling. Het adviesgesprek is geheel vrijblijvend en de kosten worden volledig door de provincie vergoed. Er zijn een beperkt aantal adviesgesprekken beschikbaar. Interesse in zo’n gesprek? Vul onderstaand formulier in en Hanna Pluimes, Sander Bernaerts of een medewerker van de provincie neemt contact met je op.

AANMELDEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK BIOLOGISCH

 

Oriëntatiecursus biologisch

Het is ook mogelijk om na een adviesgesprek door te stromen naar een oriëntatiecursus biologisch, gegeven door Hanna Pluimes of Sander Bernaerts. In deze cursus staan de verschillende aspecten van de daadwerkelijke overstap, de nieuwe manier van werken en het delen van ervaringen met anderen centraal. De oriëntatiecursus staat gepland voor het najaar van 2022. Hiervoor wordt een kleine eigen bijdrage van de ondernemer gevraagd.
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen