Bedrijfsbezoek natuurinclusieve landbouw

04-08-2020

Het Netwerk Goed Boeren dat wordt ondersteund door FoodUp Brabant en de Brabantse Milieufederatie, organiseert een excursie bij boerderij Den Elshorst over het vermarkten van natuurinclusieve landbouw. Ben jij erbij op donderdagmiddag 10 september?

Bedrijfsbezoek ‘vermarkten van natuurinclusieve landbouw’

Ben Bruurs van boerderij ‘Den Elshorst’ is een innovatieve boer die sinds 2015 weidevarkens houdt; 60 zeugen en 500 vleesvarkens. Hij heeft ervaren dat door goed te kijken naar wat de consument vraagt het mogelijk is om via korte keten afzet een goede meerprijs te krijgen voor het vlees. Deze manier van varkens houden heeft ook geleid tot verbreding van het bedrijf met o.a. natuurbeheer en recreatie. Tijdens dit bedrijfsbezoek laat hij zijn bedrijf zien en zal hij vertellen hoe het systeem van natuurinclusieve landbouw hier de basis vormt voor nieuwe inkomstenbronnen die elkaar versterken.

Wanneer?
10 september van 13:30-16:00. Inloop met koffie/thee vanaf 13:15.

Waar?
Boerderij 'Den Elshorst', Esbeeksedijk 4, 5087 TG, Baarschot.

Voor wie?
Collega-boeren en bedrijfsopvolgers met interesse in natuurinclusieve landbouw en duurzame teeltmethodes. Evenals docenten van agrarische opleidingen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@goedboeren.nl, graag onder vermelding van uw naam, aantal deelnemers en soort bedrijf. De deelname is gratis.

Meer informatie
Neem goede schoenen of laarzen mee (geen bedrijfskleding). Vervoer is op eigen gelegenheid. Kijk voor meer informatie over verwaarding en verbreding op:

Gezondheidsmaatregelen
We volgen de regels van het RIVM. Blijft thuis als u of uw huisgenoten ziekteverschijnselen vertonen. Verder vragen we u om 1,5 meter afstand te houden en geen handen te schudden. Vanwege deze maatregelen zal er dit keer ook geen afsluitende borrel zijn.

Netwerk Goed Boeren

Het netwerk Goed Boeren bestaat uit 10 innoverende bedrijven in de agrarische sector die samen werken aan de hoognodige vernieuwing en verduurzaming van de sector. Dit doen zij door nieuwe stappen te zetten in hun eigen bedrijf en door collega-boeren die een omslag willen maken in hun bedrijfsvoering te ondersteunen. Daarnaast adviseert het netwerk overheden over de vernieuwing van de sector. Zo draagt het netwerk bij aan de gewenste transitie richting een maatschappelijk verantwoorde en duurzame agrarische sector. Het netwerk wordt ondersteund door FoodUp Brabant en de Brabantse Milieufederatie.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@goedboeren.nl of 06- 57841676.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen