€5.000 voor jouw natuurplan

13-04-2022

Ben je agrariër in Brabant en heb je een mooi idee om meer natuur te realiseren? Groen Ontwikkelfonds Brabant en provincie Noord-Brabant belonen dit jaar opnieuw drie originele en betekenisvolle natuurplannen met een eenmalige bijdrage van 5.000 euro.

Stuur jouw plan (maximaal 2 A4) uiterlijk 6 juni in via info@groenontwikkelfondsbrabant.nl en maak kans op het prijzengeld.
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst Natuur in Eigen Hand, die op 29 juni wordt gehouden bij ons inspiratiebedrijf biologische boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek.
Lees hier meer over het progamma van deze bijeenkomst.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de bijdrage van € 5.000 moet jouw plan origineel zijn, mensen in beweging brengen en meer zijn dan enkel een plan voor de eigen achtertuin. Vanzelfsprekend moet het ook een bijdrage leveren aan de verbetering van de biodiversiteit. Het plan moet bovendien binnen een jaar na toekenning van de bijdrage worden uitgevoerd. Voor de jury is het belangrijk te weten waar het prijzengeld aan wordt besteed; er moet dus een globale begroting worden toegevoegd. Tenslotte moet het project worden gerealiseerd in de provincie Noord-Brabant.

Lees ook de flyer over de prijsvraag Natuur in Eigen Hand.

Op weg naar landschaps- en natuurinclusieve landbouw als nieuwe norm

Deze prijsvraag draagt bij aan de ambities van de provincie voor natuur, maar ook voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 natuur- en landschapsinclusief is. Met deze prijsvraag wil de provincie er samen met partners voor zorgen dat steeds meer agrarisch ondernemers produceren in harmonie met milieu, natuur en landschap. En dat zij gewaardeerd en beloond worden voor hun diensten om de natuur te versterken. Zo levert de Brabantse landbouw een bijdrage aan de biodiversiteit en de kwaliteit van water en bodem, en kan natuur- en landschapsinclusief boeren de nieuwe norm worden.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen