Landelijke Onderwijsdag Natuurinclusieve landbouw

Begin

14-10-2021 om 10:00

Einde

14-10-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Huis der Provincie in Arnhem

"Het is duidelijk welke kant we opgaan: de landbouw van de toekomst speelt zich af binnen de grenzen van wat onze aarde kan dragen” 
Dat zei demissionair minister Schouten in het E-zine Greendeal vorig jaar.

Groen onderwijs wil graag iedereen inspireren om meer te leren over natuurinclusieve landbouw op de tweede landelijke Onderwijsdag op 14 oktober 2021 in Arnhem.

Voor wie: docenten van het groen vmbo, mbo en hbo, ondernemers en andere belanghebbenden.

Wat kun je verwachten?

Een ochtend vol inspiratie. Voordat je gaat zitten en luisteren word je op theatrale wijze, met alle zintuigen op scherp, getrokken in de natuurinclusieve landbouwwereld. Ontwapenend en bijzonder! Professor Pablo Tittonell vertelt ons -heel praktisch- alles over agro-ecologie. En onze gastheer gedeputeerde landbouw én natuur Peter Drenth neemt ons mee in zijn ambitieuze programma natuurinclusieve landbouw in Gelderland.

In de middag zijn er diverse lezingen en workshops, specifiek gericht op de thema’s binnen natuurinclusieve landbouw. Docenten van het vmbo, mbo en hbo kunnen veel kennis opdoen, die direct toepasbaar is in de lessen. Denk aan: diversiteit als kracht van het boerenbedrijf, praktische toepassing van de biodiversiteitsmonitor melkveehouderij, koeien en kruiden, boeren op natuurgrond, economisch perspectief van anders boeren, natuurinclusief telen in de bollen-of fruitteelt en nog veel meer.

De dag eindigt met een gezellige borrel zodat u nog kunt napraten, ervaringen uit kunt wisselen of kunt nagenieten van de première van de kennisclips van de film Grutto.

Eind juni is het programma definitief bekend en start de inschrijving. Meer informatie volgt via de website van Groenpact, Groen KennisNet en de mailinglist van de Greendealwerkgroep.

Noteer donderdag 14 oktober alvast in je agenda!

Wilt u meer informatie, mailt u dan met Tjalling Huisman (tjalling.huisman@hvhl.nl) of Rosemarie Slobbe (r.slobbe@clusius.nl).

>> Meer lezen over de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw

We gaan voor een bijeenkomst waarbij iedereen live aanwezig kan zijn, maar mocht het vanwege de corona pandemie toch niet mogelijk zijn, dan wordt het een online bijeenkomst.
 

Cookie-instellingen