Oogstbijeenkomst miscanthus

Begin

21-03-2022 om 10:00

Einde

21-03-2022 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Inspiratiebedrijf De Koekoek van de familie Smits van Oyen in Drimmelen

Natuurinclusief inspiratiebedrijf De Koekoek is twee jaar geleden gestart met de teelt van miscanthus oftewel olifantsgras. Vanuit de gedachte om zelfvoorzienend te zijn in biologisch strooisel voor de vleesvee-stal en zo de kringloop op het bedrijf verder rond te maken, is 4,5 ha miscanthus aangeplant. Na twee jaar is de teelt zover gevorderd dat het tijd is voor de eerste oogst.

De Koekoek nodigt geïnteresseerden uit voor een bijeenkomst tijdens de oogst van de miscanthus op  maandag 21 maart. Wij gaan kijken hoe het gewas er na twee jaar bij staat, en hoe het hakselen en persen verloopt. Tegelijkertijd zal De Koekoek vertellen over het gewas en de teelt tot nu toe. Jan de Koeijer van Bionext zal informatie geven over de toepassingen van miscanthus en hoe het ervoor staat met de teelt van het gewas in Nederland.

Oogstbijeenkomst miscanthus op maandag 21 maart op het bedrijf De Koekoek van de familie Smits van Oyen te Drimmelen.

Om 10:00 verzamelen we op het miscanthusperceel (Link naar google maps locatie) en gaan we kijken hoe de miscanthus wordt geoogst. We zullen in gesprek de volgende vragen behandelen:

  • Waar moet ik op letten bij de teelt van miscanthus? Hoe gaan de aanplant en de eerste jaren?
  • Hoe kan miscanthus worden geoogst, worden bewaard/verwerkt?
  • Hoe kan tijdens de oogst het gewenste strooiselproduct worden verkregen voor verschillende toepassingen?

Na bezoek van het miscanthus perceel en oogst- en persproces zijn we uitgenodigd voor een lunch met streekproducten van De Koekoek.

Aanmelden

Graag tot maandag!

0  reacties

Cookie-instellingen