Watrestje; kookuitdaging voor iedere Brabander

15-01-2020
1112 keer bekeken

Hoe zorgen we ervoor dat er minder voedsel in de afvalbak verdwijnt? Vrijdag 24 januari start de campagne ‘Watrestje’. Doel: minder voedselafval en meer bewustzijn.

‘Maak van de restjes uit je koelkast een gerecht, deel dit via social media en daag anderen uit hetzelfde te doen.’ Met deze uitdaging wil Watrestje de hoeveelheid voedsel dat in de afvalbak verdwijnt op ludieke wijze helpen terugdringen. De uitdaging is bedoeld voor iedere (Brabantse) consument. De campagne start op vrijdag 24 januari 2020 in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

‘Maak van de restjes uit je koelkast een gerecht, deel dit via social media en daag anderen uit hetzelfde te doen.’ Met deze uitdaging wil Watrestje de hoeveelheid voedsel dat in de afvalbak verdwijnt op ludieke wijze helpen terugdringen. De uitdaging is bedoeld voor iedere (Brabantse) consument.

Officiele aftrap

Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, verricht de opening namens Voedsel1000. De Osse burgemeester Wobine Buijs start de voedseluitdaging voor Brabanders en adjunct/directeur Twan Musters  van het Koning Willem I College spreekt over voedselverspilling bij zijn opleidingen. Enkele studenten van het college verzorgen hapjes met restproducten uit de keuken.

Voedsel1000

Watrestje kwam voort uit een groep Brabantse vrijwilligers, geïnitieerd door de Provincie Noord-Brabant onder de noemer Voedsel1000; de Brabantse denktank over de (toekomstige) voedselketen. Deze groep wil aan de hand van een ludieke publiekscampagne de consument bewuster te maken van de hoeveelheid voedsel die dagelijks wordt weggegooid. Op jaarbasis is dat 34 kilo per persoon.

Voedselbank

Via de website watrestje.nu kan iedereen met € 3,40 of meer de Voedselbank ondersteunen. Op deze site vindt u ook tips, recepten en andere (ook landelijke) initiatieven over het nuttigen van eetbare restjes.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen