Start kaartverkoop Iets met Boeren

03-03-2020
405 keer bekeken

In mei 2020 presenteert Bureau Pees in Reusel-De Mierden en Sint Anthonis Iets met Boeren, een voorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen. Iets met Boeren is een initiatief van FoodUp Brabant.

Het platteland is in rep en roer. De boer trekt aan de bel, de boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst. Er is iets aan de hand. Er moet iets gebeuren. Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.

Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw, als het begin van begrip voor het standpunt van de ander. De voorstelling – gemaakt met inwoners van de gemeenten Sint Anthonis en Reusel – De Mierden – brengt boeren, burgers en buitenlui samen aan tafel over de transitie van hun eigen buitengebied.

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstelling Iets met Boeren zijn vanaf 8 maart digitaal verkrijgbaar via www.bureaupees.nl voor € 10,- per stuk. De voorstellingen vinden plaats op de volgende locaties en tijden:

Gemeenschapshuis De Schans, Schoolstraat 1, Westerbeek
vrijdag 8 mei, 20.00 uur
zaterdag 9 mei, 20.00 uur
zondag 10 mei, 14.30 uur

Zaal ’t Drieske, Huisacker 1, Hulsel
vrijdag 15 mei, 20.00 uur
zaterdag 16 mei, 20.00 uur
zondag 17 mei, 14.30 uur

Veranderende landbouw

Iets met Boeren is een initiatief van FoodUp Brabant. FoodUp Brabant nodigde de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden uit om op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar te brengen en om het publiek inzicht te even in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Het streven is om ‘Iets met Boeren’ hierna ook in andere plaatsen in Brabant uit te voeren, elk met lokale toneelspelers en telkens zoveel mogelijk toegespitst op de specifiek lokale situatie. Dit theatrale format wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen