Plantaardig borrelen in Brabant

06-03-2020
368 keer bekeken

Om de productie én consumptie van plantaardige eiwitten te verhogen, heeft FoodUp Brabant de Beste Brabantse Borrelplank ontwikkeld: 100% plantaardig en 100% Brabants.

In Brabant kun je volop genieten van het goede leven. Daarom staat de Beste Brabantse Borrelplank vanaf 9 maart op de kaart bij Hotel Central, Eetcafé Roels, Café Bar Le Duc, Café Buurt, Mövenpick en The Colour Kitchen (High Tech Campus). De Beste Brabantse Borrelplank is een bourgondische borrelplank boordevol heerlijke, plantaardige happen die gemaakt zijn in Brabant. Geniet onder andere van een bitterbal van oesterzwam, vegetarisch worstenbroodje of heerlijk falafelballetje.

De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur adviseert om plantaardige eiwitten in ons eten te verhogen van het huidige niveau van 35% naar 60% in 2030. Dit komt overeen met het advies van het Voedingscentrum dat 50% van het menselijk dieet plantaardig zou moeten zijn. Om deze verandering makkelijker te maken en de productie én consumptie van plantaardige eiwitten te verhogen, heeft FoodUp Brabant de Beste Brabantse Borrelplank ontwikkeld: 100% plantaardig en 100% Brabants. Goed voor mens, dier en omgeving. Dat is Brabant op zijn best!

Duurzaam, gezond en eerlijk

FoodUp Brabant is een team van de provincie Noord-Brabant dat werkt aan een robuust voedselsysteem, waarbij gezond, eerlijk en duurzaam voedsel centraal staat. Voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving en een eerlijke prijs oplevert voor de boer, zoals de Beste Brabantse Borrelplank dat doet.

Horecagelegenheden kunnen met deze borrelplank bezoekers bedienen die willen borrelen zonder vlees, via Visit Brabant laten we zien dat Brabant toonaangevend is in de plantaardige eiwitbranche en de plank biedt mogelijkheden om producten en producenten in de spotlight te zetten.

Op www.bestebrabantseborrelplank.nl lees je meer en zie je waar je de plank kunt bestellen. Vanaf maandag 9 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de Beste Brabantse Borrelplank verkrijgbaar bij Hotel Central, Eetcafé Roels, Café Bar Le Duc, Café Buurt, Mövenpick en The Colour Kitchen (High Tech Campus). .

Nationale Week Zonder Vlees

Van 9 tot en met 15 maart 2020 is de Nationale Week Zonder Vlees. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie, zo ook door FoodUp Brabant. De Nationale Week Zonder Vlees is een mooie gelegenheid om te genieten van de geheel plantaardige Beste Brabantse Borrelplank. Wat vaker geen vlees of vis eten heeft een enorm positieve invloed op mens, dier en klimaat. Zo bespaar je liters water en uitstoot van broeikasgassen. Wanneer je als volwassene tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen